ČUMETA OPET NEMA: Odloženo suđenje za prvu otmicu zemunskog klana

Autor:

Hronika

22.11.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima za razbojništvo uz kidnapovanje studenta Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se nakon toga ubio, danas je odloženo pred Višim sudom jer se zbog bolesti nije pojavio Zoran Ristić, jedan od optuženih.

ČUMETA OPET NEMA: Odloženo suđenje za prvu otmicu zemunskog klana

Foto: Dragan Stanković

Ovaj slučaj se vodi kao prva otmica zemunskog klana, a kao svedok se pojavljuje Ljubiša Buha Čume. 

U nastavku pretresa očekuje se da Buha progovori budući da je u maju to odbio pravdajući se navodnom zabrinutošću za bezbednost , zbog čega je tražio da se isključi javnost sa suđenja.

 
- Plašim se za svoju bezbednost. Ja sam zastićeni svedok u suđenjima zemunskom klanu i jedini nemam policijsko obezbeđenje otkad sam pre šest-sedam godina izašao iz zatvora. Molim vas, isključite javnost, ubijali su ljude pored mene. Njih šest-sedam je izašlo iz zatvora. Pucano je na mene više puta - rekao je Ljubiša Buha .

Sudija je na Buhino insistiranje prekinula tada njegovo svedočenje i nastavila glavni pretres bez njega.

Ljubiša Buha Čume je pokušao tada da našu ekipu spreči da ga fotografišemo rekavši:

- Nemojte ljubim vas da imamo problem. Zvaću policiju. Obriši fotografiju - rekao on je i udaljio se sa ličnim obezbeđenjem.

Podsetimo, u ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivicno delo razbojništvo dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana".

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi, a naredno ročište zakazano je za 13. januar naredne godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komsija

22.11.2021 20:51

Cume cume ne smes da svedocis protiv zemunaca ali te redovno vidjamo kako svedocis protiv bivse zene .