Uhapšen Novopazarac koji je pokušao da uništi tablu Aćif efendiji

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

21.11.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar uhapsili su P.M. iz tog grada, zbog sumnje da je pokušao da uništi tablu Aćif efendiji, a potom učestvovao u tuči, prenosi portal Indeksonlajn.

Uhapšen Novopazarac koji je pokušao da uništi tablu Aćif efendiji

Foto: ST/N. MANDIĆ

Brzom i efikasnom akcijom, policija je ušla u trag, a potom i lišila slobode lice koje je sinoć oko 22 sata pokušalo da uništi tablu u ulici 28. novembra, nakon čega se potukao sa grupom mladića.

Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama i kao Aćif efendija, bio je albanski političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata.

Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading