JEZIVA SUDBINA ZDRAVKA RADOJEVIĆA! Belivuk prvo planirao da ga digne u vazduh, ali se onda odlučio da ga, ipak, ISTRANŽIRA!

Autor:

Hronika

20.11.2021

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klan Veljka Belivuka, koji se zasad sumnjiči za šest ubistava u kući u Ritopeku i dve likvidacije u Crnoj Gori, Zdravka Radojevića, bliskog škaljarskom klanu, planirali su da dignu u vazduh podmetanjem bombe pod njegov automobil, ali su se predomislili u poslednjem trenutku.

JEZIVA SUDBINA ZDRAVKA RADOJEVIĆA! Belivuk prvo planirao da ga digne u vazduh, ali se onda odlučio da ga, ipak, ISTRANŽIRA!

Foto: Privatna arhiva/printscreen

Jedan od optuženih pripadnika klana, koji je odlučio da otkrije sve o zločinima, Bojan Hrvatin, ispričao je da je plan za likvidaciju skovan krajem oktobra 2020, i to u Turskoj.

- Zdravko Radojević se deklarisao kao "škaljarac", pričao je da može Marka Budimira da namesti kad hoće i pričao je da će da mu ubije ženu i decu. Petnaestak dana pre ubistva Zdravka, Miloš Budimir je sa bratom Markom, Veljkom Belivukom i Srđanom Lalićem boravio u inostranstvu, čini mi se u Turskoj. Zvali su me i zamolili me da obiđem adresu, da vidim kakva je situacije, gde je crni "mercedes" koji je vozio i da vidimo da li može da mu se postavi eksploziv pod auto - otkrio je Hrvatin šta je bio prvobitni plan za ubistvo Radojevića.

Međutim, od tog plana se odustalo i Belivuk i ostali su se nekoliko dana kasnije iz Turske vratili u Srbiju. Tada su ga, kako je naveo, pitali da li hoće da učestvuje u tome.

- Odlučili su da namame Radojevića. Našao se sa Nebojšom Jankovićem 10. novembra prošle godine kod "Laste", na auto-putu. Moja uloga je bila da izazovem udes na auto-putu, za slučaj da ima kontrapratnju - ispričao je Hrvatin.

Prema njegovim rečima, Radojevića je jednim udarcem sekire ubio Belivuk.

- Kada sam stigao u kuću, Zdravko je sedeo savladan na spratu, tada je zadobio nekoliko udaraca, ništa više od toga. Posle smo ga spustili u podrum, ostali smo ja, Miloš Budimir i Veljko Belivuk. Budimir je rekao Zdravku da je ovo zato što je pretio njegovom detetu i ženi - posvedočio je Hrvatin.

Nisu stavili najlon

Kako je objasnio, Belivuk je tada navodno pitao: "Ko će Zdravka da rešava?", na šta je Budimir odgovorio: "Ja ne mogu, kum mi je."

- Skinuli smo ga polako, okrenuli na stomak i glavu na fosnu. Veljko je tada otišao po sekiru i jednim udarcem po vratu ga ubio. Kad je ubio Zdravka, čulo se samo onako "aahh", a onda mi je Veljko rekao: "Hoćeš ti da mu odvojiš glavu od tela?", pristao sam, ali, pre nego što sam to uradio, ušao je Draganić i rekao: "Jao, pa nismo postavili najlone" - ispričao je, prema nezvaničnim informacijama, pripadnik grupe koji je pristao na saradnju s tužilaštvom.

U zločinu je učestvovao i Nemanja Lakićević, koji je bio jedan od najboljih Zdravkovih prijatelja. Posle njegovog ubistva, kako se sumnja, članovi klana otišli su do auto-placa koji je on držao i iz njega ukrali automobile vredne oko 200.000 evra, piše Kurir.

Jezivo svedočenje

Imali smo probleme sa strujom Bojan Hrvatin navodno je detaljno opisao kako je izgledalo tranžiranje i mlevenje žrtava u bunkeru u kući u Ritopeku, koja je u vlasništvu optuženog Vlada Draganića.

Hrvatin je rekao da mu je Marko Miljković, pre nego što je prvi put kročio u kuću strave, opisujući prostoriju, rekao: "Videćeš, štek je kao iz Netfliksovih filmova."

- Dok smo mi obrađivali i mleli Zdravka, u jednom trenutku smo imali strašan problem jer nam je nestalo struje dok smo pokušavali da upalimo mašinu - navodno je ispričao Hrvatin, i dodao da je mlevenje trajalo oko sat i po vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading