FRAPANTNI DETALJI TRAGEDIJE IZ DONJEG DOBRIĆA: Dečak (13) se obesio zbog UKORA u školi!?

Autor: Republika

Hronika

19.11.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnji dečak iz okoline Loznice izvršio je samoubistvo vešanjem nakon što je izazvao incident u školi zbog kog je dobio ukor. Da li je to bio razlog da dečak podigne ruku na sebe nije poznato, ali telo mališana pronašla je majka oko 15 sati juče u potkrovlju porodične kuće.

FRAPANTNI DETALJI TRAGEDIJE IZ DONJEG DOBRIĆA: Dečak (13) se obesio zbog UKORA u školi!?

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Tragedija se dogodila juče, ubrzo nakon što se dečak vratio kući iz škole. Kako "Blic" nezvanično saznaje, tragediji je prethodio incident.

Dečak je, prema nezvaničnim informacijama, u školi nacrtao nešto neprimereno i učiteljica ga je uhvatila na delu. Nakon toga, učiteljica je, navodno, pozvala majku dečaka i rekla joj da će mu biti izrečen ukor.

Šta se nakon toga dogodilo nije poznato, ali kada se trinaestogodišnjak vratio kući majka ga je poslala da joj nešto donese iz potkrovlja. Dečak je, kako je nesrećna žena rekla, poslušao, kao i uvek, bez pogovora. Međutim, pošto se dugo nije vraćao, majka je krenula za njim da vidi šta se dešava i zatekla je jeziv prizor.

- Otišao je da me posluša, kao i obično, bez pogovora, a, kad sam videla da ga duže vremena nema, otišla sam za njim i videla jezivu scenu - moj sin je visio na užetu obešen. Užasan prizor. Ne dao Bog to nijednoj majci! Činilo mi se da će srce domah da mi iskoči - rekla je dečakova majka.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu su rekli da neće biti nastavljena istraga.

- U pitanju je samoubistvo vešanjem. Uviđaj je obavila policija, a dečaka je pregledao lekar i nije pronađeno ništa sumnjivo, pa nije obavljena ni obdukcija - rekli su u tužilaštvu.

Trinaestogodišnjak je sahranjen danas na lokalnom groblju.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/ 309-309 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Republika/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
maja

19.11.2021 21:28

Dete je išaralo nastavnici tobu tokom časa, sedeo je u prvoj klupi i ona ga je driblala da će morati da joj kupi novu torbu, ej, dete iz siromašne porodice da mu tako govoriš i šalješ kod pedagoga, 'bala te torba.

Uzas

19.11.2021 22:35

@maja - Grozna je!