NOVOROĐENČE PREMINULO U LESKOVCU: Lekari plakali za bebom - pokušana reanimacija, ali joj nije bilo spasa

Autor:

Hronika

19.11.2021

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba stara dva dana preminula je jutros u bolnici u Leskovcu, potvrdio je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

NOVOROĐENČE PREMINULO U LESKOVCU: Lekari plakali za bebom - pokušana reanimacija, ali joj nije bilo spasa

Foto: Tanjug/AP

 

Dr Dimitrijević je rekao da je beba rođena pre dva dana u terminu, da je bila teška 3.050 kg i 46 centimetara, da je trudnoća bila uredna,a porođaj carskim rezom.

- Beba je na samom rođenju reanimirana i prebačena, kako su mi upravo rekli moji lekari, na intenzivnu negu. Laboratorija je bila mirna, a bebica je bila na nekom malom kiseoniku, u inkubatoru. Dobila je manju temperaturu, ali to nije neuobičajeno kod novorođenčeta i data mu je antibiotska terapija. Dete je bilo stabilno, ništa nije ukazivalo na težu kliničku sliku. Majka je na antigenskom testu bila negativna, kao i beba. Novorođenče je bilo stabilno do jutros u sedam sati, kada mu je naglo pala saturacija i kada su morali da ga intubiraju. Stavljen je na najviši protok kiseonika, svi najbolji lekari iz bolnice bili su tu, pripreman je transport za Niš, ali nažalost, usledio je srčani zastoj i beba je preminula u 10:15 jutros. Reanimacija nije uspela, doktori su plakali. Naložena je obdukcija koja će pokazati tačan uzrok smrti - kaže za Kurir dr Dimitrijević, koji ne zna kog je pola beba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mama

19.11.2021 16:59

Bolje da se neobjavljuju ovakve vesti kad se zna tačno šta je uzrok smrti. Nepotrebno se traumiramo.