PAPIĆ MORAO DA POSTUPI PO NAREDBI NEBOJŠE STEFANOVIĆA! Šokantne tvrdnje advokata, ministar naredio: Postupite profesionalno prema Miljkoviću, bez zadržavanja!

Autor:

Hronika

19.11.2021

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Branislav Tapušković, koji zastupa Gorana Papića, otkrio je šokantne detalje sa suđenja njegovom štićeniku.

PAPIĆ MORAO DA POSTUPI PO NAREDBI NEBOJŠE STEFANOVIĆA! Šokantne tvrdnje advokata, ministar naredio: Postupite profesionalno prema Miljkoviću, bez zadržavanja!

Foto: ST/V. LUKIĆ, E-Stock

Papić tvrdio da je postupio po naređenju Stefanovića

Bivšem zameniku načelnika SBPOK Goranu Papiću jutros je počelo suđenje za trgovinu uticajem, odnosno tereti se da je naredio da se Marku Miljkoviću, prvom saradniku Veljka Belivuka, vrati privremeno oduzeto blindirano vozilo.

Prema saznanjima Republike, Goran Papić se pred sudom izjasnio da nije kriv i da je postupio po naređenju tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

- Stefanović mi je vrlo ljutito rekao: "Kratko, jasno i profesionalno postupite prema Marku Miljkoviću, bez nepotrebnog zadržavanja." Meni ni danas nije jasno što je preskočio moje šefove i mene pozvao - rekao je Papić u sudnici.

Posle jednoipočasovnog pretresa, oglasio se advokat Gorana Papića, Branislav Tapušković, koji je istakao da je njegov štićenik samo izvršavao naredbe.

- Vozilo je bilo oduzeto od strane Policijske uprave, i samo je ona mogla da ga vrati. SBPOK je preuzeo lice i bili su dužni da to lice vrate u Policijsku upravu i da oni onda odluče o tome da li će se vratiti vozilo. Nikakve ingerencije Papić nije imao da se vozilo vrati - rekao je Tapušković i nastavio:

- Sve što je uradio, uradio je nakon što je dobio naredbu od ministra Stefanovića, jer on ne bi uopšte mogao da postupi po tom predmetu, da ministar Stefanović nije preskočio sve druge koje je bio dužan da upozna, počevši od direktora policije, nego se direktno obratio Goranu Papiću. Da papić nije uradio ono što mu je Stefanović naredio, izvršio bi krivično delo nevršenja službene radnje koju je morao da uradi. Pritom, on pripada SBPOK-u, a dve osobe za koje je utvrđeno da su vratile vozilo, službuju i rade u PU Beograd. To je do te mere razdvojeno, da ljudi iz SBPOK nisu mogli ništa da naređuju ljudima iz Policijske uprave. Optužen je samo Goran Papić i tužilaštvo stavlja predlog da mu se izrekne kazna od četiri godine, a oni koji su naredili se unapred aboliraju od svake odgovosnosti - istakao je Tapušković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anka

19.11.2021 11:43

Stefanovića moramo da zaštitimo kako znamo i umemo.