OTKRIVENO ZAŠTO JE BOJAN HRVATIN ODLUČIO DA SVEDOČI PROTIV VELJE NEVOLJE I NJEGOVOG KLANA! Baš su ga namagarčili!

Autor:

Hronika

18.11.2021

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Hrvatin, optuženi pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom zahvaljujući čemu se sada nalazi u kućnom pritvoru, na taj korak odlučio se jer mu je Belivukova grupa ostala dužna.

OTKRIVENO ZAŠTO JE BOJAN HRVATIN ODLUČIO DA SVEDOČI PROTIV VELJE NEVOLJE I NJEGOVOG KLANA! Baš su ga namagarčili!

Foto: Starsport, E-stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Bojan Hrvatin se nalazi na spisku optuženih članova grupe, a kako se može videti iz njegovog iskaza, imao je udela u prljavim i nezakonitim poslovima koje je grupa obavljala.

On je, između ostalog, pred tužilaštvom ispričao da je mamio pojedine žrtve klana, nakon čega su odlazili u Ritopek gde su, kako se navodi u optužnici, mučeni i ubijani.

Zahvaljujući Hrvatinu, Tužilaštvo za organizovani kriminal je uspelo da dešifruje nadimke koje su pripadnici klana koristili na "Skaj" aplikaciji, jedinoj preko koje su komunicirali i razmenjivali fotografije osakaćenih tela. Opisao je i način na koji su mladići ubijani, a delovi njihovih tela uništavani, kao i to kako su kuću u Ritopeku posle svakog zločina detaljno čistili.

Sama odluka Hrvatina da sarađuje sa tužilštvom bila je veliko iznenađenje za deo javnosti, posebno imajući u vidu brutalnost ove grupe opisane na više od 300 strana optužnice. Pojedine, nezvanične informacije beogradskih medija, ukazuju na to da je Hrvatin ovakvu odluku doneo jer mu nije isplaćen deo novca koji mu je sledio nakon obavljanja prljavih poslova za grupu.

Podsetimo, ubrzo nakon što je Hrvatin pristao da svedoči protiv kriminalne grupe, shodno uobičajenoj proceduri u takvim slučajevima, pušten je iz zatvora, ali tačna lokacija na kojoj boravi ostala je tajna i nadležni imaju zadatak da ga u potpunosti zaštite od svih mogućih opasnosti do početka sudskog procesa.

Optužnica protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom je obuhvaćeno 28 njihovih saradnika, potvrđena je ranije ovog meseca, a advokati okrivljenih nisu ulagali žalbe jer, kako su rekli, jedva čekaju da uđu u sudnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading