TEŠKA SRAMOTA: Naš funkcioner dizao penziju mrtve majke 7 godina!

Autor: Republika

Hronika

17.12.2017

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Mesne zajednice Boban S. (50) od 2010. falsifikovao potvrde da mu je pokojna majka Đurđa još živa, pa ih slao u nemački penzioni fond i svakog meseca podizao 430 evra njene penzije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ojadio fond Nemačke za 36.000 evra

Boban S. (50) iz prokupačkog sela Donje Kordince uhapšen je proteklog vikenda zbog sumnje da je poslednjih sedam godina podizao nemačku deviznu penziju svoje preminule majke Đurđe! Od 2010, nakon što je Đurđa umrla, Boban je slao falsifikovane potvrde nemačkom penzionom fondu da je ona još živa, i svakog meseca je podizao oko 430 evra njene penzije, ukupno čak 36.000 evra!

Boban je u Tužilaštvu priznao krivicu, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode i protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog prevare u osiguranju i falsifikovanje isprave.

Imao saučesnika

U policiji sumnjaju da je Boban sam falsifikovao potvrde da mu je majka još živa i svake godine ih slao u Nemačku. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je u ovaj slučaj uključena još jedna osoba iz Bobanove uže porodice.

- Pre nekoliko meseci nemački penzioni fond je posumnjao da nešto nije u redu, pa se obratio srpskoj policiji, koja je proverila o čemu se radi i saznala da Đurđa već poodavno nije živa. Utvrđeno je da je Boban, kao bivši predsednik Mesne zajednice u selu, sačuvao pečatirane prazne memorandume, od kojih je pravio potvrde da je Đurđa još živa i svake godine ih slao u Nemačku. Tamošnji penzioni fond je uredno Đurđi uplaćivao penziju svakog meseca od 2010. godine, a Boban i još jedan član njegove porodice su po ovlašćenju dizali taj novac - otkriva naš sagovornik iz istrage.


Boban je, inače, poznat u selu Donje Kordince po tome što je ranije imao otkupnu stanicu za voće i povrće, ali je u međuvremenu upao u finansijske probleme, zbog kojih nije znao "gde udara".

- Roditelji su mu radili u Nemačkoj punih 35 godina i tamo zaradili penziju. Njemu su omogućili da pokrene svoj posao u selu, kojim se godinama uspešno bavio. Otac mu je preminuo još 2006. godine, kada je pao sa krova, a 2010. godine i majka Đurđa. Boban se tada našao u finansijskom škripcu, niko ne zna tačno kako i zašto - objašnjava za Informer njegov poznanik i dodaje:

- Zbog toga je rasprodao većinu imovine, a navodno je bio prinuđen i da se zaduži kod "zelenaša". Pritisnut sa svih strana, očigledno se dosetio i toga da bi mogao da iskoristi pečatirane papire Mesne zajednice koje je imao kod sebe i da pomoću njih nastavi da uzima majčinu penziju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading