ODZVONILO CRNOGORSKIM TAJKUNIMA U SRBIJI: MUP pokreće veliku akciju, PROVERAVA SE PRLJAV NOVAC!

Autor: Republika

Hronika

17.11.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP Srbije pokreće opsežnu istragu o gradnji nekretnina koje grade crnogorski investitori na ekskluzivnim lokacijama na Zlatiboru zbog sumnje da se na taj način pere novac iz nelegalnih tokova, piše crnogorska Borba.

ODZVONILO CRNOGORSKIM TAJKUNIMA U SRBIJI: MUP pokreće veliku akciju, PROVERAVA SE PRLJAV NOVAC!

Foto: pixabay.com/MUP

Među onima koji su predmet provera ima i poznatih podgoričkih advokata koji učestvuju u poslovima gradnje apartmana.

Srpski istražitelji sumnjaju da su nekretnine kupljene kako bi se preko njih oprao prljavo stečen novac.

Kako navodi Borba, istraga traje već nekoliko meseci i istražitelji su došli do konkretnih informacija o ljudima koji stoje iza tih poslova.

- Poslednjih godina velika je ekspanzija kupovine nekretnina na Zlatiboru. Ogromne količine novca koje se zarađuju nezakonitim poslovima, ulažu se u Srbiju, kako bi se taj novac oprao i kako bi mu se izgubio trag. Istražitelji koji rade na tom predmetu došli su do konkretnih imena, za koje se sumnja da su kupovinom nekretnina, prali prljavo zarađen novac - potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a Srbije.

Istraga se nastavlja, a istražitelji vjeruju da je sve ovo vrh ledenog brijega.

- Crna Gora je suviše mala da bi se u njoj zadržao toliki novac, pa je Srbija, a u poslednje vreme i Hrvatska, idealno tržište za pranje novca, zarađenog na nelegalan način - kaže sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mickey

17.11.2021 10:48

Krajnje je vreme!!!

Srbija

17.11.2021 12:48

Mozda se malo zakasnilo,to ni je od juce.Na Zlatiboru sve same vile i hoteli su crnogrskih vlasnika.Za Beograd i Novi Sad da i ne govorimo?Ni manje drzave ni vise bogatih tajkuna.Tesko ce se Srbija izboriti,oni su i njihovi u karikama srpskih institucija i stite jedni druge..?

Odgovori 21 2