ŠOK! SARADNICI VELJE NEVOLJE SUTRA IZLAZE IZ ZATVORA: Sudi im se za ubistvo Beograđanina koje je u međuvremenu otkriveno

Autor:

Hronika

17.11.2021

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sutra će ponovo nakratko napustiti pritvorske ćelije, pošto je u Tužilaštvu za organizovani kriminal zakazano njihovo saslušanje zbog ubistva Nikole Mitića iz Beograda, koje im je u međuvremenu stavljeno na teret, saznaje Kurir.

ŠOK! SARADNICI VELJE NEVOLJE SUTRA IZLAZE IZ ZATVORA: Sudi im se za ubistvo Beograđanina koje je u međuvremenu otkriveno

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Pored Belivuka i Miljkovića, za ubistvo Mitića tužilaštvo tereti i Miloša Budimira, Vladimira Greka, Srđana Lalića, Bojana Hrvatina, Vlada Draganića i Dejana Tešića.

Proširenje istrage

- Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Senad Rešović, koji je uhapšen pre oko mesec dana, i on je već saslušan vezano za Mitićevo ubistvo. Četvorica osumnjičenih, među kojima je i Srđan Lalić, trebalo bi da budu saslušani sutra, dok će ostali biti izvedeni naknadno da se izjasne o ovom proširenju istrage - otkriva sagovornik.

Kako navodi, s obzirom na to da je reč o istrazi, oni će biti dovođeni iz pritvora u pratnji zatvorske straže, jedan po jedan.

- Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni optužnicom koja je već podignuta protiv ovog klana. Ubistvo Mitića je još u fazi istrage, dok se početak suđenja za likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića očekuje uskoro - objašnjava on.

Naredio Nevolji da ubije Kapetana?

Samo nekoliko dana pre nego što je zakazano saslušanje Belivuka zbog ubistva Mitića, pred crnogorskim specijalnim državnim tužilaštvom saslušan je jedan od navodnih vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan zbog sumnje da je naredio ubistvo visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Mila Radulovića, zvanog Kapetan, 14. oktobra prošle godine.

Kako navode Vijesti, sumnja se da je Radulović otet, a potom ubijen u blizini Kotora istog dana kada su, kako se sumnja, Belivuk, Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković ubili u mestu Spuž Damira Hodžića i Adisa Spahića.

- Sumnja se da su Belivuk i Miljković oteli Kapetana, preko njegovog Skaj telefona u zamku namamili Lazara Vukićevića, a potom i njega ubili - preneli su ranije crnogorski mediji. Ključni dokaz protiv njih je komunikacija preko Skaja, preko koje je Miljković navodno saradnicima u Beogradu poručio: "I Kapetana ćemo da oderemo."

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvukli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

- Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio aplikaciju Skaj. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku s Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli - objašnjava izvor iz istrage.

Odsekli mu prst

Prema njegovim rečima, prethodno su tajni bunker u Ritopeku obložili najlonom, potom ubijenog Mitića samleli u mašini za industrijsko mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u reku. Mitićevu "hondu", u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak.

- Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju s tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u ubistvu Mitića i u četvrtak najverovatnije neće biti dovođen na saslušanje - dodaje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading