ISPOVEST SVEKRVE POSLE TRAGEDIJE U POŽAREVCU: Pored mrtve snaje našla sam dva krvava noža

Autor: alo.rs

Hronika

17.12.2017

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Grdanović (37) iz sela Lučica kod Požarevca, kako se sumnja, nakon svađe sa suprugom Jelenom Grdanović (37) potegao je nož i ubio ju je, a onda je seo u automobil i poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ova žena je 29 žrtva nasilja u porodici!

RepublikaFoto: pixabay.com
Svekrva ubijene Jelene našla dva krvava noža/Foto: Ilustracija

Tokom policijskog uviđaja u kući su pronađena dva okrvavljena noža, te policija ispituje mogućnost da se radi o porodičnom obračunu i utvrđuje ko je prvi potegao nož. Mrtvu Jelenu pronašla je svekrva Svetlana, koja je došla da ih obiđe jer se nisu javljali na telefon. Iako je pomislila da su snaja i sin otišli do Centra za socijalni rad, koji su posećivali zbog problema u braku, ona je predosetila da se dogodilo nešto loše.

Kako piše Alo!, Vladimir i Jelena su nakon 12 godina braka zapali u krizu - supruga je zahtevala razvod, dok se muž tome protivio, jer nije mogao da zamisli život bez sina i žene.

Policijska istraga i rezultati obukcije utvrdiće šta se zapravo desilo u domu porodice Grdanović. Epilog je dvoje mrtvih, dok je njihov sin ostao siroče.

Svekrva Svetlana objašnjava kakav je bio život supružnika. Ona negira da je bilo fizičkog nasilja, objašnjavajući da je snaja iz nekih svojih razloga koristila novi zakon o zaštiti žena kako bi uzela unuka, a njenog sina strpala u zatvor.

- Istina je da su se u poslednje vreme Vlada i Jelena svađali i da je ona ponela zahtev za razvod braka. Zbog toga su išli na razgovor u Centar za socijalni rad. Ona ga je tamo i prijavila za nasilje, gde su ga upozorili da će ukoliko se to ponovi, odmah ići u zatvor. Sin mi se kleo da nikada na nju nije ni glas povisio, a kamoli nešto drugo. Zbog toga i što sam poznavala svog sina, mislim da je Jelena koristila taj zakon kako bi sebe predstavila kao žrtvu. A sinovljevu priču da nikada nije ništa loše uradio potvrdio je unuk koji je u vreme tragedije bio kod nas - plačući objašnjava Svetlana.

 Prema njenim rečima, Vlada je živeo za porodicu, za sina i Jelenu, koju je mnogo voleo.

- Znate li vi da ga je Vlada kupao, hranio, oblačio i peglao. Imao je više vremena, a bio je i mnogo vezan za sina, kao i on za njega. Vlada je kumio i molio Jelenu da odustane od zahteva za razvod braka, a ona se nećkala. Jedanput bi rekla kako hoće da nastavi život sa njim, ali bi se ubrzo predomislila. Mislim da je kap koja je prelila čašu Jelenina pretnja da će ga ponovo prijaviti i da više neće videti dete. Rekla mu je da će on otići u zatvor zbog nasilja, a potom da će mu sud oduzeti kuću, odnosno dodeliti je njoj. Govorio mi je da mu nema života bez sina i da neće podneti da ga drugi odgaja, a on da ga ne viđa. Pokušavala sam s njim da razgovaram, a i sa njom. Molila sam ih da se ne svađaju i da se barem strpe još malo dok im sin ne završi osmi razred. Sinu sam govorila da nije strašno ukoliko se razvede i da se ne svađa sa Jelenom. On mi je objašnjavao da i ne ulazi u rasprave, ali da ih Jelena bez ikakvih razloga pokreće, da često viče na njega, dok se on povlači. Nakon tih izliva besa, Jelena bi bila sasvim normalna, kao da se ništa nije desilo - ispričala je Svetlana Grdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading