ISPOVEST MAJKE SA NOVOG BEOGRADA KOJU JE NAPAO SIN: Ovo je deseti put, priča da želi da se ubije i krivi sve nas za smrt brata Dragana!

Autor: Republika

Hronika

14.11.2021

09:14

Mladić A. M. (32), brat Dragana M., koji se 2017. godine obesio, napao je juče ujutru na Novom Beogradu svoju majku Draganu Jovićević, a potom čekićem nasrnuo i na policajce.

ST/Dragan Kadić

Foto: Ilustracija

Porodično nasilje prijavljeno je oko devet sati, a više policijskih patrola odmah se uputilo na adresu.

- U porodičnoj kući žive majka i njen suprug, državljanin Sirije, i njena deca - A. M., drugi sin invalid i jedno maloletno dete, kao i deda. Ukućani su pozvali policiju i rekli da A. M. golim rukama davi majku - kaže Kurirov izvor.

Drama se nije okončala ni po dolasku policije.

- A. M. je bio agresivan. Dograbio je čekić i njime krenuo na službenike. Policajac je tada ispalio hitac upozorenja u vazduh. Nakon ovoga, uspeli su da savladaju pomahnitalog mladića - ispričali su očevici.

Kurir je pre četiri godine izveštavao o tragediji ove porodice, kada je Draganin srednji sin izvršio samoubistvo.

- Dragan Milošević se obesio u toj kući posle maltretiranja u jednom kafiću u Kraljevu. Njegov brat A.M., koji je sada uhapšen, u to vreme je bio na odsluženju zatvorske kazne. On je veoma problematičan i hapšen je zbog raznih krivičnih dela - kaže izvor.

Dragana Jovićević, majka uhapšenog A. M. i pokojnog Dragana, u ispovesti za Kurir kaže da njen sin ima ozbiljne probleme otkako je izašao iz zatvora.

- On je psihički upropašćen. Primili smo ga u kuću, ali je njegovo stanje loše, pije lekove, konzumira drogu, ne radi ništa. Priča da želi da se ubije i krivi sve nas za smrt brata Dragana - kaže majka:

- Ovo je deseti put da me napada, sve sam prijavljivala policiji i Centru za socijalni rad. Napao me sada zbog čokolade, pošto sam mu rekla da je ostavi, jer mi treba za tortu. Smrskao je na moje oči, a kada sam mu rekla da to samo svinje rade, dograbio me za gušu i podigao u vazduh - prepričava dramu Dragana.

Kako kaže, pozvala je policiju, a kada su policajci došli, A. M. je uzeo čekić u ruku.

- Moj mlađi sin im je otvorio kapiju. A. M. je sve vreme vikao policajcima da ga slobodno ubiju. Nije hteo da legne na pod, pa su pucali u vazduh, a posle su ga odveli. Izjavu sam dala posle zbrinjavanja u bolnici - kaže još uvek potresena Dragana.

Beogradsko Treće osnovno tužilaštvo saopštilo je da se A. M. tereti za nasilje u porodici, kao i da mu je određeno zadržavanje.

Komentari (1)

Loading
Petar

14.11.2021 16:18

Tragicni ciklus nasilja nece se zavrsiti dok neko iz te porodice se ne osveti siledzijama koji su ubili Dragana Milosevica. Jev. po Mat. 5:38