HOROR ISPOVEST! Vođa LEVIJATANA zverski momka sekao: Kasapio me nožem, tukao do besvesti a onda doveo pse da LIŽU MOJU KRV (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

13.11.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proživeo sam pakao u Levijatanu!

Republika

Foto: ST/P.Divac/Tanjug/ilustracija

Nemanja Stanković preživeo golgotu

Ovom rečenicom počinje stravičnu ispovest za Srpski telegraf Nemanja Stanković (19), momak koji je, kaže, pretrpeo užasnu torturu kada je vođa te organizacije Pavle Bihali pomislio da nekom izvan Levijatana prenosi šta se zbiva kod njih.

Levijatan je, podsetimo, ekstremna desničarska organizacija koja se, na papiru, bavi zaštitom životinja. Međutim, postoje mnogobrojne optužbe da je to samo paravan za zelenašenje, prebijanje ljudi i druge kriminalne radnje.

Stanković priča da se u Levijatanu obreo tako što je pravio razne gluposti nakon što mu je pre sedam godina umrla majka, a otac nije uspevao da kontroliše njegovo ponašanje, pa je na predlog prijatelja ušao u tu organizaciju da bi se sklonio s ulice.

Pavle mi nije dao da odem na majčin grob

 

Nemanja Stanković ispričao nam je i da mu Bihali nije dozvoljavao da viđa oca, brata, devojku, čak mu je zabranio i da ode na majčin grob.

- Bilo mi je veoma teško. Nisam viđao ni oca ni brata. Jednom prilikom kada mi je nekim čudom dozvolio da odem kući, otac, kad me je video, nije mogao da veruje da gleda sina. Nabio sam lažni osmeh i rekao da je sve u redu, da radim, da imam stan... Tada mi je otac kazao da treba da idemo na groblje jer se obeležavao neki bitan datum vezan za moju majku. Pitao sam Pavla, on nije dozvolio. Plakao sam cele večeri. Tada sam već počeo da razmišljam o bekstvu, ali sam se plašio. Strepeo sam da će me ubiti, čuo sam razne priče.

- Sećam se, jednom prilikom me je Boris Knežević pozvao da idemo da se nađemo s tim ljudima, negde u Makedonskoj ulici je to bilo. Popeli smo se gde je kancelarija i tu je bio Pavle Bihali, kao i još neki članovi Levijatana. Boris je ispričao da sam ja malo problematičan, da želi da svi utiču na mene, da mi pomognu... Nakon toga sam svakog dana dolazio u kancelariju. Na početku je delovalo da je sve super - opisuje ovaj mladić.

POD NADZOROM

Malo-pomalo sve je, međutim, postalo drugačije.

- Svakog dana sam dolazio u 10 ujutru u kancelariju, čistio, održavao. Kada nešto ne bi bilo zadovoljavajuće, dobijao sam ćušku, kritike... Jedne večeri, kad sam hteo da idem kući, Bihali mi je rekao da javim ocu da sam dobio posao, da imam smeštaj i da kuću više neću videti. Kazao mi je da sam od tog trenutka pod njegovim nadzorom. Uplašio sam se jer sam čuo priče da on radi za neke važne ljude, s nekima iz policije - navodi Nemanja i nastavlja:

Republika

Foto: twitter.com/Pavle Bihaly

Pavle Bihaili

- Te večeri sam ostao u kancelariji i nisam uopšte spavao. Zalegao sam na neku fotelju i tada me je neko šutnuo, nisam siguran da li je to bio Bihali, samo mi je rekao da nema spavanja i da mora da se riba kancelarija. Kad je video da više ne mogu da stojim, pustio me je malo da odspavam.

Pretili mi telefonom i dolazili ispred kuće

 

Nemanja kaže da je nakon bekstva iz Levijatana dobijao pretnje zbog kojih je jedno vreme morao da ode iz Beograda.

- Zvali su telefonom, dolazili ispred moje kuće iako ne znam odakle im moja adresa. Proganjali su i moju devojku. Jednog dana su došli kod mene kući, otac je sišao i rekao da ne zna gde sam, brat je takođe potvrdio priču. Nakon toga sam otišao iz grada. Kad sam se vratio, stalno sam bio u grču. Ubrzo sam se zaposlio i počeo da radim u jednom tržnom centru. I tamo su dolazili - ispričao nam je Stanković.

Tada se još sve svodilo na verbalno vređanje, ali...

- Nazivao me je neandertalcem, retardom, smradom. Jednom su uzeli moj telefon i pisali nekom Borisu Miklošu pretnje. Kartica se vodila na moje ime i bila je upaljena lokacija. Te večeri je neko pokucao na vrata kancelarije, bila je to policija. Stavili su nam lisice i odveli nas u stanicu. Među uhapšenima je tada bio i Boris Knežević, koji je jedini dobio kaznu zatvora. Odveli su me u ćeliju u kojoj sam proveo dve večeri. Tada sam prvi put uvideo neke stvari u vezi s Levijatanom. Nakon izlaska naređeno mi je da se vratim u kancelariju. Kad sam došao, imao sam šta vidim. Psi su napravili haos, njihov izmet bio je po celom stanu, a meni je samo stigla poruka: "Hoću da se cakli." Ribao sam to sedam-osam sati - priča mladić.

Bihali: Nemam vremena za gluposti

 

Srpski telegraf juče je telefonom pozvao Pavla Bihalija. Odbivši da bilo šta komentariše, kratko nam je poručio:

- Nemam vremena za gluposti. Nemam komentar.

JEDAN POBEGAO

Sledi detaljan opis pakla kroz koji je odmah zatim prošao...

- Jednog dana sam zaboravio telefon kad sam otišao u prodavnicu. Oni su u telefonu našli poruke koje sam slao devojci da sam bio u ćeliji i pronašli su nekoliko slika koje sam joj slao ispred zastave Levijatana, što je, navodno, bilo zabranjeno. Kad sam došao u kancelariju, tu su bili svi, dosta njih. Pavle je stavio stolicu i samo mi rekao: "Sedi." Udario me je šakom po licu. Pao sam sa stolice, rekao mi je da opet sednem. Izvadio je nož i ubo me u rame, tačno tamo gde je tetovaža moje majke. Počeo sam da plačem i zamolio da me ne bode tu, da ne želim da mi se skrnavi ta tetovaža. On je nakon toga počeo drškom da me udara u rebra i ponavljao pitanje da li mi je lepo. Naredio je da skinem majicu i zario mi nož jako u leđa. Bolelo je jako, vrisnuo sam. Vikao je da treba da kukam - navodi Nemanja i dalje opisuje užas kroz koji je prošao:

Boris Knežević, bivši najbliži saradnik Pavla Bihalija, ispričao je za Srpski telegraf šta se tamo zapravo događa i izneo detalje o mučenju Nemanje Stankovića.

 Evo šta Knežević tvrdi:

* Bihali ga je pozvao da se pridruži Levijatanu
* Ubrzo je shvatio da je zaštita životinja samo paravan, a da se bave drugim stvarima poput prebijanja ljudi, zelenašenja...
* Novac od fondacije Bihali koristio za izbornu kampanju i svoje bahanalije

Republika

Foto: Privatna arhiva

Boris Knežević

- Bihali je počeo da crta nešto nožem po mojim leđima, igrao je iks-oks, zabadajući nož sve jače i jače. Mnogo sam krvario, molio sam ga da prestane i pitao zašto mi to radi. Nazvao me je smradom, govnetom, opsovao mi majku. Ostali su bili u šoku, jednom dečku se slošilo, izašao je iz kancelarije i nikad se nije vratio. Pavle ih je terao da gledaju kako prolaze oni koji jedni druge nameštaju. Gulio mi je nožem kožu s leđa. Potom je naredio da skinem pantalone i zario mi nož u butinu, blizu genitalija. Zatim je uzeo palicu i udarao me po svim tim ranama. Tako krvavog i nikakvog me je uveo u spavaću sobu i iz sve snage me uhvatio za testise, od bola sam zaplakao. Tu je nastavio da me tuče. Nožem je hteo da mi crta po licu, ali je ipak odustao. Nakon toga je popio neke tablete, rivotril, i naterao me da očistim celu kancelariju, što sam ja i učinio.

BIĆEŠ JE*AN

Posle ovog događaja usledio je još jedan sličan.

- Došla su dvojica članova i pitala me šta sam to pričao mlađim članovima, na šta sam odgovorio da nisam ništa. Shvatio sam da samo traže neki povod. Prišli su Pavlu i šapnuli mu nešto. On je prebledeo i te noći sam dobio žestoke batine. I dan-danas imam posledice od tih batina. Toliko me je udarao da je iz nosa počela da mi šiklja krv, nakon čega je Bihali doveo psa i pustio ga da liže moju krv. Naređeno mi je da oribam svu krv koja je lila od batina, rečeno mi je i da te noći ništa ne smem da jedem i pijem, da ne smem da izađem i da ću biti je*an u toj kancelariji. Nakon toga nisam spavao dva dana, počeo sam da haluciniram. Nisam imao vodu, našao sam neku užeglu i popio nekoliko gutljaja. Zaspao sam i u tom trenutku mi je majka došla u san, kao anđeo. Rekla mi je samo: "Beži, odatle bićeš mrtav." Samo sam zgrabio neke svoje stvari i pobegao iz kancelarije. Uhvatio sam autobus i otišao kući, kod oca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Komsija

13.11.2021 21:10

I taj idiot pavle je na slobodi...

Odgovori 31 18
Milica stanković nbg

13.11.2021 21:55

Zastitnik zivotinja terao pse da lizu ljudsku krv... Ovog psihopata definitivno treba utamniciti... Pod hitno...

Odgovori 34 15
Birovic

14.11.2021 17:36

Psihopata....

Odgovori 14 5
Oki nbg...

16.11.2021 12:06

Zaigrala mecka....