DA LI ĆE ELEZ ZAKUCATI POSLEDNJI EKSER U BELIVUKOV KOVČEG? Darko će sarađivati sa istražiteljima, posao s Veljom započeo pre tri godine!

Autor:

Hronika

13.11.2021

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđivani kriminalac Darko Elez sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju "Lutka", čime je osuđen na 15 godina robije. Paralelno sa tim, a kako se navodi i u saopštenju tužilaštva, dogovorio je i saradnju u istrazi sa srpskim, ali i organima BiH u razvetljavanju teških krivičnih dela.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube, Starsport

Darko Elez i Veljko Belivuk

Kako se nezvanično saznaje, Elez se u Srbiji dovodi u vezu sa kriminalni klanom Velje Nevolja, ali i sa bivšom državnom sekretarnom MUP Dijanom Hrkalović, čiju je zaštitu imao dok je živeo u Beogradu. Upravo zbog njegove povezanosti sa Hrkalovićevom i Nevoljom, istražni organi u Srbiji očekuju da bi Elez mogao biti od ključnog značaja za istrage koje se vode protiv njih, ali da bi mogao otkriti detalje u likvidacijama, reketiranju koji do sada nisu bili otkriveni.

Prema nezvaničnim saznanjima, Darko Elez je bio veoma blizak sa Dijanom Hrkalović, posebno 2018. i 2019. godine, u periodu kada se dogodilo najviše likvidacija na ulicama Beograda, Srbije, a klan Velje Nevolje doživeo "vrtoglavi uspon" u podzemlju.

U tom periodu ubijeni su istaknuti pripadnici škaljarskog klana Vladimir Popovića zvani Vlada Pop, Siniša Milić, ali i advokat ovog kriminalnog klana Dragoslav Ognjanović Miša. takođe, u ovom periodu na sred ulice likvidiran je navijač Partizana Ljubomir Marković Kića. Izvršioci ovog zločina do sada nisu otkriveni, a od samog početka istraga, sumnja se da su egzekutori pripadnici kavačkog klana, za čijeg šefa su, kako se sumnja, radili elez i Velja Nevolja, navodi Kurir.

Sarađivali sa kavčanima u Crnoj Gori

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka nije bila jedina spona između Eleza i Belivuka. Naime, kako se ranije pisalo, obojica su sarađivali sa crnogorskim kavačkim klanom, a šef im je bio Radoje Zvicer. Kako su se i beogradski, ali i bosanski ogranak kavačkog klana bavili švercom narkotika, njihov plan je bio da formiraju jednu kriminalnu grupu i tako osnuju najopasniji klan na ovim prostorima.

Prema nezvaničnim informacijama Belivuk i Elez su saradnju započeli 2018. godine. O tome je govorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kada je rekao da su "Elez, Belivuk i Miljković povezan slučaj".

- Planirali su da osnuju savezništvo i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo darešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkovićev klan. Oni nisu smeli da budu u isto vreme na istom prostoru - rekao je Vulin.

Saradnju Eleza i Belivuka otkrio je i snimak sa jedne od proslava u šteku Velje Nevolja na stadionu u Humskoj. Oni su, tada uz muziku i vatromet slavili likvidaciju škaljarca Alana Kožara i Damira Hadžića, saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koja se dogodila na Krfu 23. jula 2020. godine. Snimak dokazuje vezu između dve kriminalne grupe, ali i brutalnost, jer su ubstva pripadnika suparnika kavačkog klana - proslavljali.

Osoba koja snima deo atmosfere je Slaviša Veletić Vojnik, koji slovi za elezovu desnu ruku i najpouzdanijeg saradnika, piše "Blic".

Da je Elez povezan sa grupom Velje Nevolje, ali i kavčanima, te i da je veoma dobro upućen u ono šta su ovi klanovi radili, potvrdilo je i zvanično saopštenje Tužilaštva u BiH koje je krajem marta ove godine saopštilo da je on pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka, kao i crnogorskog "kavačkog klana".

- Produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u predmetu koji Tužilaštvo BiH vodi zajedno sa MUP-om republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu SIPA, Agencijom sa forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i regionu, u okviru predmeta "Belivuk", "Kavački klan" i drugim - navedeno je tada iz ovog tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading