OVAKO SU ARKANA PUSTILI NIZ VODU: Reketirao sve redom, ali je napravio jednu grešku - bivši načelnik otkrio pozadinu likvidacije

Autor:

Hronika

11.11.2021

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je svojevremeno odlučila da pusti niz vodu nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubrzo nakon toga i ubijen.

Republika

Foto: twitter.com/FikoR/youtube/Balkan Info

Mile Novaković o ubistvu Arkana

To u nastavku priče za Kurir kaže nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Mile Novaković.

On, takođe, govori i o nekadašnjim vezama Arkanove supruge Svetlane Cece Ražnatović s vrhom zemunskog klana, te o pravim razlozima njenog privođenja u akciji "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Reketirani više nisu mogli da trpe Arkana

- Arkan je devedesetih bio bog kriminala, učestvovao je u ratovima, počeo je da se bavi politikom... Mogao je da završi sve što je hteo. Sve ozbiljno u beogradskom kriminalu se vrtelo oko njega. Reketirao je sve kriminalce koji su se bavili ozbiljnim kriminalom i zarađivali brdo para švercom nafte, cigareta, droge... E, ali u jednom trenutku je preterao. I onda se ta jedna ekipa kriminalaca organizovala i, uz pomoć nekih ljudi iz bezbednosti, dogovorila da je momenat da ga sklone. A Arkan se tad već bio opustio, nije imao oko sebe veliku svitu i onda je došlo do njegovog ubistva u "Interkontinentalu" januara 2000. godine - navodi Novaković i dodaje:

- Očigledan je bio tu i upliv države, jer više nije bio ni toliko bitan politički faktor, pa je verovatno pušten niz vodu. Pretpostavljam da je logističku podršku za ubistvo Arkana dala tadašnja Državna bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading