DIJANA HRKALOVIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Tužilaštvo tražilo produženje pritvora za bivšu funkcionerku MUP!

Autor: Republika

Hronika

10.11.2021

13:01 >> 14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je produženje pritvora za Dijanu Hrkalović, koja će iza rešetaka ostati još 30 dana.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Profimedia, pixabay

Dijani Hrkalović će biti produžen pritvor?

Dijani Hrkalović produžen je pritvor za još 30 dana, nakon što je to tražilo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova osumnjičena je za trgovinu uticajem, a uhapšena je prošlog meseca.

Pritvor joj je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

Na ovo rešenje Hrkalovićeva i njeni branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pritvor joj je prvobitno određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, a za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, preti joj kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Ona je osumnjičena za krivično delo trgovina uticajem. Hrkalovićeva se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, koje je poznato kao "ubistvo na šinama".

Za ovo ubistvo je optužen, a kasnije i pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji se sada tereti za najbrutalnije krivična dela kao vođa kiminalne grupe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading