OČUH NASILNIK OSTAJE IZA REŠETAKA: Rašidu određen pritvor zbog prebijanja bebe!

Autor:

Hronika

09.11.2021

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rašidu B, optuženom za prebijanje jednogodišnje bebe, određen je pritvor od 30 dana, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Republika

Foto: Facebook

Rašid B. ostaje u pritvoru

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Dana 05.11.2021. godine nakon što je tužilaštvo obavešteno da je majka dovela dete mlađe od godinu sa vidnim povredama na ukazivanje lekarske pomoći u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova, kojom prilikom su od strane lekara kod deteta konstatovane teške telesne povrede (prelom leve nadlaktice, prelom ramene kosti levo i desno, prelom butne kosti levo i prelomi obe potkolenice), po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova okrivljenom R. B. koji je vanbračni partner majke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 04.11.2021. godine naneo teške telesne povrede detetu tužilaštvo je dana 07.11.2021. godine donelo Naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenom R. B. zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi st. 1 KZ i saslušalo okrivljenog koji je pred postupajućim zamenikom javnog tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i izjavio da se u kritičnom periodu nalazio u kući sam sa detetom ali da mu tom prilikom nije naneo povrede, pri tom nije mogao da objasni, niti mu je poznato kako su kod deteta nastale povrede.

Prvi osnovni sud u Beogradu, je po predlogu tužilaštva, okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Dana 09.11.2021. godine u svojstvu svedoka ispitana je majka deteta S. M. koja je izjavila da je dana 04.11.2021. godine u večernjim časovima izašla iz kuće i ostavila dete koje je spavalo sa okrivljenim R. B., te se vratila posle kratkog vremena i zatekla R. B. da drži dete u naručju, pa kada je preuzela dete, ono je počelo intenzivno da plače, primetivši krv u ustima i na rukavu majice, kao crvenilo na licu deteta.

U iskazu je navela da dete nije odmah odvela kod lekara jer ju je okrivljeni odvraćao od toga, a kako ima još dva deteta koja su u hraniteljskim porodicama to se i sama uplašila da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavešten o događaju i da bi mogli da joj oduzmu dete, dodajući da je ranije bilo nasilja od strane R. B. prema njoj.

U daljem toku postupka biće ispitana majka svedoka S. M. I svi ostali svedoci, a zatim će tužilaštvo narediti veštačenje telesnih povreda koje je zadobilo dete kako bi se utvrdio tačan stepen povreda, odnosno okolnost vrste i težine nastanka povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka.

Takođe, tužilaštvo će prilikom sprovođenja istrage, a na osnovu svih prikupljenih dokaza, proceniti  da li postoji odgovornost i u radnjama majke deteta, odnosno da li su se u njenim radnjama ostvarila bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

09.11.2021 17:07

Na dozivotnu robiju zlotvora