PROGOVORILE KOMŠIJE UHAPŠENOG DILERA: Uperio pištolj u policajce, A STANARI ZGRADE U MIRIJEVU GA HVALE NA SVA USTA! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

09.11.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Srđana J. (1978), osumnjičenog da je uperio pištolj u policijske službenike koji su, po naredbi suda, izašli na pretres njegovog stana u Mirijevu, jer se sumnjalo da ima oružje u ilegalnom posedu.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zgrada u kojoj je uhapšen diler nakon što je uperio pištolj u policajce

Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, pripadnik Interventne jedinice 92, koji je s kolegama učestvovao u akciji u Ulici Ljubiše Miodragovića, čim je video da je S. J. uperio pištolj ka njemu i kolegama, brzo je odreagovao, ispalio hitac ka osumnjičenom i onesposobio ga, a na taj način sačuvao svoj život i živote svojih kolega.

 

 

 

Osumnjičeni je s povredom ruke prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Kako saznajemo, u stanu Srđan J. pronađeno je oko 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, 200 grama nepoznate praškaste materije, 10 kutija metadona, vagica za precizno merenje, kao i dva pištolja koja je držao u ilegalnom posedu.

Komšije ga hvale

Inače, komšije osumnjičenog Srđana J. imaju samo reči hvale.

- Baš je fin čovek, ponašao se normalno kao i svi stanari, iako smo svi znali da se drogira heroinom i da diluje narkotike. Nismo se plašili njega, već ljudi sa kojima sarađuje, ali nismo očekivali da je spreman da zapuca na policajce, verovatno je bio pod dejstvom droge - kažu komšije ranjenog dilera.

Oni kažu da je živeo sam jer ga je supruga napustila i odvela dete posto više nije mogla da trpi njegove poslove.

Vulin: Bezbednost policajaca na prvom mestu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se sastao sa pripadnicima Interventne jedinice 92 koji su učestvovali u ovoj akciji, istakao je da napadi na policijske službenike, koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, brinu o bezbednosti svih naših građana, moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

Istakao je da svako ko se drzne da napadne policajca, mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države, koja će iza svakog policijskog službenika stati i zaštiti ga.

- Ministarstvu unutrašnjih poslova bezbednost naših pripadnika je uvek na prvom mestu. Da bi štitili i branili druge moraju i sami biti zaštićeni i mi ćemo nastaviti da ulažemo u obuke i njihovo opremanje kako bi u obavljanju svakodnevnih zadataka bili što zaštićeniji - rekao je ministar policije.

Ministar je pohvalio pripadnike Interventne jedinice koji su pribranost, hrabrost i profesionalizam, pokazali ne samo u ovoj akciji, već to svakodnevno čine vodeći brigu o bezbednosti ulica prestonice, koji su građanima na usluzi 24 sata sedam dana u nedelji i koji su prvi tamo gde se dogode ubistva, masovne tuče, obračuni, razbojništva, ranjavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading