PREDAT ZAHTEV ZA UKIDANJE PRITVORA STEFANU I MILANU DŽONIĆU! Braća u pritvoru očajavaju i BRINU ZBOG JEDNE STVARI!

Autor:

Hronika

08.11.2021

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Domazet, advokat braće Džonić, podneo je predlog za ukidanje pritvora Stefanu i Milanu Džoniću, koji su, u sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz Moravca - Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25), uhapšeni sa ocem Goranom Džonićem. Na osnovu iskaza koji je dao Goran Džonić tada su uhapšena braća Jojke iz Moravca.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Stefan i Milan Džonić imaju alibi

 

Filip Domazet je predlog za ukidanje pritvora podneo u petak 5. novembra, jer su kako kaže prestali razlozi za njihov pritvor.

- Saslušani su svi svedoci, uznemirenje javnosti i visina zaprećene kazna više nisu razlog za pritvor jer njima i ne bi pretila ta kazna od preko 10 godina zatvora čak i da su nešto znali o samom delu, a nisu znali. Iskazima svedoka utvrđeno je da oni nisu mogli nikako da te noći budu na tom mestu. Moje lično mišljenje je da nemaju nikakve veze sa zločinom - istakao je Domazet.

Kako potvrđuje, Džonićevi sinovi, Milan i Stefan Džonić, teško doživljavaju boravak u pritvoru i u neverici su zbog svega što im se dešava. Ističe da su zabrinuti su i za svoje poslove i za sve ostalo.

- Iz njihovih reakcija uviđam da stvarno nisu imali nikakvih dodirnih tačaka sa slučajem, niti su znali išta o tome. Stefan je skoro baš zabrinuto komentarisao kako će ljudi da reaguju kada izađu, obojica se sekiraju i za svoje porodice i za decu - pojašnjava Domazet.

Da podsetimo, prošle nedelje saslušana su na poziv tužilaštva, petorica Stefanovih kolega iz Vojske Srbije i petorica Milanovih kolega vatrogasaca koji su potvrdili da su kobne noći kada su Đokići oteti i ubijeni, njih dvojica bili na svojim radnim mestima i da ih nisu mogli napuštati.

Sudija za prethodni postupak još nije odlučivao o predlogu za ukidanje pritvora braći Džonić.

Advokat braće Jojke koji takođe negiraju bilo kakvu umešatnost u ubistvo, Mladen Magdelinić kaže da još uvek nije dobio odgovor na žalbu o pritvoru koju je podneo prošle sedmice. Kako navodi, nada se da će sud u toku preispitivanja dokaza i osnovanosti određvanja ove mere, naći da se pritvor može ukinuti i njima, jer ih sa zločinom ne povezuje ništa osim Džonićeve neosnovana izjava.

Navodi da bi osnovni preduslov bio za produžen pritvor da postoji osnovana sumnja. Kaže da je to prvo nešto što sud mora da uzme da vidi da ima nekih dokaza za to.

- U ovom slučaju nema preduslova za pritvor, onda su razlozi za pritvor manje bitni. Što se tiče mojih branjenika njih dovodi u vezu samo Džonićeva odbrane koja je još više kompromitvana njegovim ponovnim saslušanjem u tužilaštvu gde je izneo mnogo kontradiktornih podataka. Takođe, na prepoznavanju nije prepoznao jednog od braće sa kojim je po njegovoj priči direktno razgovarao, pregovarao i provodio vreme. Nije preopznao čoveka s kojim je po njegovoj priči i imao kontakt i pravio neki dogovor. Ovaj drugi, koga je prepoznao, po njegovoj priči se pojavio izašao iz auta i ušao u auto, video ga je na tri sekunde. A on onda opisuje da je to taj brat sa kojim je bio. Potpuno je pomešao likove - naglašava advokat braće Jojke.

Prema Magdalenićevim rečima, on se nada da će uskoro stići i nalazi veštačenja snimaka koji će potvrditi da su se njegovi klijenti nalazili na drugom mestu i da će sud pažljivo da presipita da li ima razloga za pritvor.

Kako je već pisano, svi dosada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj ispod šljive u voćnjaku njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu, a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, te žuti skuter koji pripada Džoniću kako se vraća istim putem dva sata kasnije.

Porodica Đokić nestala je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova tela nađena su spaljena u ataru sela Moravac 2. oktobra. Takođe nađen je i spaljen njihov automobil u ataru sela Tešice, a iz sefa u automobilu su bile ukradene pare.

Pogledajte ekskluzivni video o tome kako se Goran Džonić ponašao na sahrani porodice Đokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading