ZATVORENO GRADILIŠTE NA VRAČARU KOJE SE NOĆAS URUŠILO: Inspekcija proverava da li je sve po propisu

Autor:

Hronika

08.11.2021

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu građevinske inspekcije zatvoreno je gradilište na Vračaru koje se noćas obrušilo i uznemirilo stanare okolnih zgrada. Voda iz temeljne jame se ispumpava, proverava se da li je po propisu.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ilustracija

 

U temeljnoj jami gradilišta u Južnom bulevaru 94 sinoć je počelo da se urušava zemljište. To je uznemirilo stanare koji su izašli na ulicu zabrinuti za svoju bezbednost.

Pozvali su Komunalnu miliciju koja je izašla na teren, a zatim je na teren izašla i građevinska inspekcija i investitir, javlja reporter RTS-a.

Mišljenja su oprečna. Stanari kažu da se urušavanje zemljišta čulo još od četvrtka. Na gradilištu nije bilo nikog, pošto su radovi obustavljeni zbog kiše koja pada.

Zato, kako kažu stanari, nisu mogli da pronađu nikog od odgovornih da se žale na situaciju.

Poverenje im ne uliva jer deo gradilišta nije obezbeđen onako kako bi trebalo, jedan deo je potpuno neograđen, a u blizini se nalazi i osnovna škola.

Stanari kažu da je jedan deo ograde već padao, jedan deo se srušio na parkirani automobil i oštetio ga.

Investitor kaže da je i ovo gradilište kao i svako drugo, da ne postoje nikakvi problemi i da imaju sve potrebne dozvole, kao i da se urušila zemlja zbog velikih padavina, ali da nije ugrođežena bezbednost.

Trenutno se ispumpava voda iz temeljne jame.

Po nalogu građevinske inspekcije gradilište je zatvoreno, proverava se da li je temeljna jama po propisu, zato se voda ispumpava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MITTA

08.11.2021 15:38

INVESTITOR OVE GRADNJE JE DANKO MITRIC,INFORMACIJA SA TV. NIJE USPEO NI JEZIK SRPSKI DA PRELOMI SA CG. SA POKRETNIM KAPITALOM U TORBICI,TU JE I PISTOLJ VEROVATNO...E TAJ NAM JE NEDOSTAJAO U BEOGRADU...DOZVOLE DOBIJAJU NA POZNATI NACIN...GRADE SAMO CRNOGORCI...BASIC,ROCEN,BEMAX...MI SRBI SMO GLUPAVI ZA OVAKO MULJNJE