NASTAVAK EKSKLUZIVNE ISPOVESTI SRETKA KALINIĆA IZ ZABELE: Miloš Simović ubijao mafijaše!

Autor:

Hronika

16.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucač "zemunskog klana" otkrio da je Simović likvidirao Branislava Lainovića, i to bez znanja vođe Dušana Spasojevića, zbog čega umalo i sam nije završio pod zemljom.

RepublikaFoto: www.pixsell.hr
Sretko Kalinić

Sretko Kalinić zvani Beli, nemilosrdni levoruki pucač "zemunskog klana", u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf otkrio je sve detalje u vezi s nekadašnjom najjačom kriminalnom grupom na Balkanu, kao i o brutalnim likvidacijama koje su počinili.

On je pričao i o raspadu "zemunaca", koje je, kako je naveo, počelo ubistvom Ninoslava Konstantinovića.

Čistka u grupi

Kalinić je u pismu dostavljenom Srpskom telegrafu obelodanio i dosad nepoznate informacije o ubistvu Branislava Lainovića Dugog, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, ispred hotela "Srbija" u Beogradu.

Kalinić: Simović povukao dva dima i spavao 50 sati. On je najgluplji kriminalac još od rimskog doba

- Kad je Miloš Simović ubio Dugog Lainovića, izgasirao ga Čume (Ljubiša Buha), nije mogao da spava tri noći i tri dana, neko je stalno morao biti s njim. Kažu da je i fras imao tada, od šoka valjda. Dušan (Spasojević) tad je razmišljao da ga zakopa jer je Simović pi*kica i ubio je, a nije njega pitao. Setio se neko da mu donese džoint, povuče Simović dva dima i zaspi. Nije se probudio 50 sati. Da nije bio mlad, zakopao bi ga Dušan sigurno - napisao je Kalinić i dodao da je Simović najgluplji kriminalac još od rimskog doba.

Među "zemuncima" je vladao rivalitet, pa je neretko dolazilo i do međusobnih obračuna između pripadnika klana. Jedna od prvih žrtvi čistke u njihovim redovima bio je Marko Petrović Mamica, pripadnik mlađe ekipe, koji je bio zadužen za dilovanje droge.

- Zbog gasiranja od Derpeta Glavatog Simovića Marko Petrović je ubijen. On (Petrović) rekao je (Simoviću) da će ga ubiti, citiraću pokojnog Marka: "Mišo, pi*ko mala, ubiću te kad-tad". Derpe Glavato se toliko usrao da je Dušanu govorio stalno za Marka da neće da sluša, da krade pare. Dušan počne malo da provocira Marka, a ovaj se suprotstavi, što je bilo dovoljno da naredi njegovo ubistvo - objašnjava Kalinić.

Priznao zločin

Beli je, između ostalog, osuđen i za ubistvo Jovana Guzijana Cunera, koje je priznao.

- Jovan Guzijan Cuner je ubijen zbog Derpeta Glavatog Simovića i njegovog brata Ace Simovića. Toliko su lagali i gasirali Dušana samo zbog toga što nisu smeli da izađu na ulicu kada ga vide da se vozi po Zemunu. Tresli su se od Cunera i Miloš Simović i bata Aco. "Ajde, Dušane, da ga ubijemo, druži se sa Čumetom. Sigurno smišljaju kako da te ubiju", govorilo je Derpe Glavato Dušanu - zaključuje Kalinić.

Nisam hteo da ubijem Jocu Amsterdama Pudlu

Kalinić je opleo i po Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam, koji robija u požarevačkom zatvoru Zabela zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš.

Sukob između Kalinića i Jocića očigledno postoji odranije, a poznato je i da je Sretko 2013. pločicom nasrnuo na Jocu Amsterdama u Centralnom zatvoru u Beogradu.

- Što se tiče Joce Amsterdama Pudle, nisam ga gađao pločicama, nego jednom pločicom, nažalost. On je najveći cinkaroš i đubre koje čovek može postati. Njegov posao je bio da namešta i cinkari ljude policiji i zato dobro prolazi na sudu. Joca Amsterdam Pudla sam sebe naziva brendom. Svaki put ću te brendirati kada te sretnem, Joco Pudlo. Gledam te kao kesu običnu koja je spremna za reciklažu. Nemoj više da lažeš da sam te hteo ubiti. Robijaj tu svoju robiju i deli šećer za masažu tim ljudinama što te masiraju. Džukelo matora, Jociću, vidimo se - napisao je Kalinić.

SVE PRESUDE KALINIĆA
za učestvovanje u ubistvima i otmicama koje je počinio "zemunski klan" osuđen na 40 godina zatvora
osuđen na 30 godina zbog učešća u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića
u Hrvatskoj, odakle je izručen Srbiji, osuđen 2010. na godinu i po zbog falsifikovanja pasoša
za ubistvo Branka Jeftovića Jorge, pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka osuđen na 40 godina
zbog pokušaja bekstva iz zatvora osuđen na godinu dana
112 godina zatvora zbir presuda Sretku Kaliniću
RepublikaFoto: youtube.com/ AlLu Co.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading