PREDSTAVLJAO SE KAO LJUBOMIR, A UKRAO 26 MILIONA FUNTI: Ko je Peruanac koji se krije u Beogradu - cela Evropa ga traži

Autor:

Hronika

04.11.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela Evropa traga za čovekom, koji je osumnjičen za jednu od najvećoj pljački u istoriji Velike Britanije. Policija traga za Peruancem Alfredom Lindlijem, koji je, kako se veruje, učestvovao u pljački teškoj 26 miliona funti.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Milano Police

Lindlija traži cela Evropa

 

Naime, Alfredo je navodno bio saradnik Jugoslava Jovanovića, koji je priznao da je učestvovao u krijumčarenju novca i nakita ukupne vrednosti 26 miliona funti. Taj je novac ukrao iz domova slavnih osoba u Velikoj Britaniji, ali je imao pomagače.

Kako pišu britanski mediji, Jugoslav je bio deo međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u vilu Tamare Ekleston u Kensingtonu i opljačkali je. To je bila najveća kućna provala ikad u Britaniji.

Alfreda italijanske vlasti terete i za provalu u kuću Patrika Vijere 2009. godine.

Lindli se možda krije u Beogradu.

Lindli (40) rodom je iz Perua i ima kriminalni dosije u Italjii zbog brojnih prevara i provala, koje je počinio pod različitim identitetima od 1995. godine do danas. Informacije do kojih je došao Bi-Bi-Si pokazuju da je Lindli u poslednjih deset godina koristio najmaje 19 lažnih imena, među kojima su Danijel Vuković, Ljubomir Romanov, Ljubomir Radosavljević.

Kako javlja Bi-Bi-Si, Lindli se pod imenom Ljubomir Romanov našao pred sudom u Beogradu 27. avgusta, gde se odlučivalo o njegovom izručenju Velikoj Britaniji. Navode i da je slučaj u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, te da je odbijeno izručenje, pa se veruje da je Lindli i dalje u Beogradu.

Bi-Bi-Si navodi i da je Lindli suvlasnik građevinske firme u centru Beograda, te da mu je u Srbiji izdata lična karta sa adresom u Obrenovcu.

Britanska policija je saopštila da se za Lindlijem traga kako bi bio saslušan u vezi sa pljačkama koje su se u toj zemlji dogodile u decembru 2019. godine, prilikom kojih su ukradene velike količine novca.

Podsetimo, kuća Tamare Eklston opljačkana je u decembru 2019. godine. Tamara, ćerka Barnija Eklstona, nekadašnjeg vlasnika Formule 1, je za vreme pljačke bila na odmoru u Finskoj sa suprugom i ćerkom. Njoj je tada ukraden nakit i gotovina u vrednosti od 25 miliona funti.

Istog meseca opljačkana je kuća i bivšeg fudbalera Frenka Lamparda, iz koje je odneto oko 50.000 funti, ali i dom pokojnog vlasnika Lester sitija Vičaja Šrivadanapraba iz kog je odneto oko milion funti.

Policija nije uspela da vrati nakit i gotovinu iz tri spomenute pljačke. Pretpostavlja se da je ukradeno izneseno u inostranstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading