VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 9 osoba zbog prevare - muvali sa subvencijama, oštetili budžet za 19 miliona

Autor:

Hronika

04.11.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela falsifikovanje isprave i prevara, oštetivši budžet Republike Srbije za 19.019.247 dinara.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Uhapšeni su S.G. (55), S. Z. (55), D. Z. (22), D. S. (20), D. Z. (51), Š. S. (32), R. S. (53), Ð. V. (47) i K. Ž. (40), saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su podnosili zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme u Upravi za agrarna plaćanja, pri čemu su prilagali falsifikovane isprave.

Lažnim prikazivanjem činjenica da su poslovno sarađivali i da su platili robu privrednim društvima, doveli su u zabludu odgovorna lica u Upravi za agrarna plaćanja da im donesu rešenja kojima im se odobravaju sredstva za podsticaje.

Na ovaj način osumnjičeni su protivpravno pribavili 19.019.247 dinara i za taj iznos oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading