DŽONIĆ PRED SAHRANU ĐOKIĆA PONAVLJAO JEDNU JEZIVU REČENICU: Bio neprirodno bled, imao mrtvačko bledilo na licu

Autor:

Hronika

04.11.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džonić je bio prilično smiren, ali "neprirodno bled" i to do te mere da ga je jedan komšija iz sela pitao što ima "mrtvačko bledilo“, a na to ga je on šokirao pitanjem.

Republika

Foto: Facebook

Porodica Đokić / Goran Džonić

Goran Džonić (59), vatrogasac u penziji iz Moravca, koji je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra oteo i zverski ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), cele noći je bdeo nad kovčezima žrtava kada su dan uoči sahrane tela dovezena iz kapele u kuću Đokića u Moravcu.

Prema rečima očevidaca, Džonić je bio prilično smiren, ali "neprirodno bled" i to do te mere da ga je jedan komšija iz sela pitao što ima "mrtvačko bledilo“. Na sve to, on je pristune dodatno šokirao pitanjem: "Šta bi radili da ih neko optuži za ovakvo ubistvo, a oni to nisu učinili?"

Jedan od komšija je istakao da je Džonić te večeri kada su tela Gorana, Gordane i Lidije dovezena iz kapele, dan uoči sahrane, 6. oktobra, bio prisutan u kući Đokića, piše Blic.

- Kada smo otišli sveće da zapalimo, i tamo sam ga i video sa komšijama, bilo je puno naroda. On je sedeo na klupi, i ja sedoh pored njega, zapalih cigaru i rekoh mu: 'Vidi bre šta se napravi, Džoniću?' Cele noći sedeo je kraj kovčega. Nikakvu reakciju nije imao, ponašao se gotovo normalno. Samo što je bio mnogo bled. Ja mu rekoh: 'Dobio si mrtvačku boju neku, šta ti je? Nikad te nisam video u životu da si toliko bled, šta se dešava sa tobom?' Svi znaju da ima povišen šećer, rekoh mu 'idi kući meri šećer'. I da ne poveruješ šta je on rekao: 'Zamisli, da te napadne neko, da te optuži za ovo ubistvo, a ti to nisi učinio? - priča uzemireni komšija iz sela.

Meštani Moravca ističu da tada nikome nije palo na pamet zašto to Džonić priča, ali sada je jasno da je pravio odstupnicu. On je po rečima komšija iz sela, sedeo cele noći kraj kovčega troje Đokića i otišao je kući tek pred zoru.

Drugi meštanin kaže da je Đokićeva majka Stojanka, ustala je oko 4 sata iza ponoći. Šojka, kako joj je nadimak, počela je da plače, a on je ostao još jedno pet, 10 minuta i otišao je kući.

Republika

Foto: Republika.rs

Sahrana porodice Đokić

- Mi smo ga sve vreme terali da ide kući jer je bio mnogo bled, ali je tek tada otišao - ističe.

Žitelji Moravca svedoče da je Džonić i sutradan, odnosno na dan sahrane, ponavljao istu rečenicu.

- Meni je rekao: 'I šta misliš, sad te tako optuže da si počinio ovakvo ubistvo, a ti nisi počinio ubistvo, šta bi radio?'. Ja mu rekoh: 'Znam da sam čist pred Bogom, a ko je to uradio, to će da se utvrdi, mogu da me optuže koliko hoće, što da me bude strah ako nisam to učinio'. Tako sam mu rekao. A on je nastavio: 'Ko šiša komšije, ali tu porodicu kako ćeš da pogledaš u oči'. Ja sam mu ponovo rekao: 'Ako znam da sam čist pred Bogom i da nisam to uradio, nema šta da me bude sramota.' I tako smo završili razgovor - govori meštanin Moravca.

Kao što je već pisano, Džonić je prisustvovao i opelu u kući Đokića i sahrani, ali se trudio da ga objektivi fotoaparata i kamera ne uhvate. Pred prisutnima je plakao, čupao kosu i pitao se: "Ko je mogao ovako nešto da učini?“

Da podsetimo, porodica Đokić je nestala u noći između 26. i 27. septembra kada su iz kuće Goranove majke krenuli ka Aleksincu. Njihov nestanak porodica je prijavila 28. septembra, a policija je spaljena tela pronašla 2. oktobra u ataru Moravca. Istoga dana, spaljeni ”pasat” nađen je u okolini Tešice.

Zbog svirepog ubistva prvo je uhapšen Goran Džonić, nakon što je u voćnjaku njegovog sina Stefana koji je bio odsutan poslom, pronađeno oko 43.000 evra koje su bile zakopane u voćnjaku, a manji deo sakriven u usisivaču u kući. Uhapšena su i dvojica njegovih sinova vatrogasac Milan i vojnik Stefan, iako su kobne večeri bili na svojim radnim mestima. U vezu sa zločinom doveo ih je sam Džonić koji je na pitanje policije da li su njegovi sinovi sposobni da urade tako nešto odgovorio: "Možda i jesu“. Iskaz je posle promenio i za ubistvo optužio braću K. M. i K. M. iz Moravca poznate po nadimku Jojke. On je jednog od braće označio kao direktnog izvršioca, drugog kao pomagača, a njihovog prijatelja D. P. iz susednog sela koji živi u inostranstvu, kao saučesnika. Međutim, do sada svi utvrđeni materijalni dokazi sa zločinom povezuju jedino Gorana Džonića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading