SUPRUGA I MAJKA ŠALJU DŽONIĆA NA DOŽIVOTNU: Ubica porodice Đokić ostaje bez odbrane

Autor:

Hronika

02.11.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražnim organima u slučaju monstruoznog ubistva Gorana, Gordane i Lidije Đokić, za koje je osumnjičen njihov rođak, bivši vatrogasac Goran Džonić, dragocenu pomoć dala su saslušanja njegove supruge, snaje i drugih članova porodice.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Goran Džonić optužen za ubistvo porodice Đokić

Osumnjičenog ubicu porodica ne štedi i ograđuje se od njega, što je njegova supruga Suzana i potvrdila u izjavi za Srpski telegraf, rekavši kratko: "Istraga, sud i policija će reći sve."

Porodica nije angažovala ni branioca za Gorana, te mu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, a cilj im je da se sazna kompletna istina i njegova prava uloga u zločinu, dok su poznatog niškog advokata Filipa Domazeta angažovali za advokata Goranovih sinova vojnika Stefana i vatrogasca Milana, koji, prema dosadašnjoj istrazi, nemaju veze s ubistvom Đokića jer su, pre svega, kritične noći bili na svojim radnim mestima.

Ozlojeđene što je Goran svesno ili indirektno uvukao sinove u problem i što je istragu usmerio na njih, uprkos tome što je priznao da je zločin počinio bez njih, njegova supruga Suzana i njena snaja Milena, Milanova supruga, policiji su ispričale sva saznanja koja mogu da rasvetle detalje koje je Džonić sakrio od inspektora i tužioca u krajnje sumnjivom iskazu koji je dosad menjao tri puta.

ČINJENICE o toku istrage

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ubijena porodica Đokić

* Danas su planirana saslušanja svedoka Stefana Džonića, kao i svedoka braće Milošević. Očekuje se i da će Goran Džonić morati da prepozna momke koje je označio kao saučesnike u zločinu

* Sutra se odlučuje o predlogu o ukidanju pritvora braći Džonić

* Policija nastavlja intenzivnu potragu za Despotom P. iz sela Nozrina, koji se sumnjiči za pomaganje u zločinu

* U petak se očekuje balistički nalaz, kao jedna od ključnih stvari u istrazi

Svi pronađeni dokazi Džonića šalju na doživotnu robiju jer je njegov DNK pronađen na oružju kojim su ubijeni članovi porodice Đokić, ali i na novcu ukradenom od Gorana.

Kao dokaz, tu je i snimak na kojem se vidi kako Džonić u noći zločina vozi Goranov automobil do mesta gde će ga spaliti, te priznanica s logom Đokićeve menjačnice nađena među ukradenim novcem da je Džoniću pozajmio 10.000 evra. Sve te činjenice su zgrozile njegove najmilije, pa više nemaju milosti za njega.

- Pre nego što je počinio trostruko ubistvo sam ili sa saučesnicima, za kojima se i dalje traga, Goran je ženi Suzani rekao da ide na pecanje. Njoj to nije bilo čudno jer je i ranije išao na noćna pecanja. Da se kritične noći kući vratio neuobičajeno kasno, Goranova žena nije krila od policije. U ispitivanju koje je trajalo oko tri sata Suzana se prisećala kako je Goran bio obučen pri odlasku od kuće, a u čemu ga je videla kad se ušunjao u kuću nakon što je pobio rođačku porodicu. Na sve što su je pitali istražni organi jadna žena je odgovarala iskreno i jedino što joj je bitno u svemu jeste to da dokaže da su njeni sinovi nevini u zatvoru - ispričao je izvor Srpskog telegrafa blizak Džonićima.

Suzana Džonić od hapšenja supruga i sinova nema ni mira ni sna, stalno je na lekovima za smirenje, a čak i pred Goranovim roditeljima Gradom i majkom Milom kune ga zbog svega što im je uradio. Džonićevi roditelji su se razboleli posle saznanja da su odgajali sina koji je počinio tako strahovit zločin i zbog novca ubio krvne srodnike, među kojima i mladu devojku. Zbog sramote Džonići se kriju od komšija i rodbine, a reči Goranove majke Mile koje je rekla u ispovesti za Srpski telegraf paraju dušu i kidaju srce zbog tuge i nemoći koju oseća.

- Smrt bi bila zlatna za nas dvoje, klete roditelje. Naš Goce, dobro dete, jedini sin, postao je ludak pod stare dane, čim je mogao da ubije dete bližeg rođaka, ženu i njega ili da ma pod kakvim okolnostima bude deo te katastrofe. Ne mogu više da gledam vesti i da slušam strahote koje pričaju. Muž i ja ne možemo da shvatimo da je to naš sin i da se o njemu govori. Naša snaja Suzana kuka za svojom decom, a ja i za njima i za Goranom, zbog kojeg od sramote ne možemo iz kuće, a kamoli Stojanki Đokić na oči - rekla je Mila Džonić.

HRONOLOGIJA ZLOČINA KAO U HOLIVUDSKOM SPEKTAKLU

Republika

Foto: Republika.rs

 

Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra, kada su iz Moravca, gde živi Goranova majka, krenuli ka stanu u Aleksincu, a svi dokazi za sada upućuju na osnovanu sumnju da iza monstruozne likvidacije i pljačke stoji Goran Džonić.

Džonić je uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo, nakon što je u voćnjaku njegovog sina policija pronašla oko 43.000 evra. Pretpostavka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samo njegov DNK nađen na parama i vreći.

Dva dana kasnije Stefan i njegov brat Milan su uhapšeni. U međuvremenu je nađen i pištolj devetka koji je Goran Džonić sakrio u supruginom stanu u Aleksincu. Policija je 22. oktobra uhapsila braću Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznate pod nadimkom Jojke, jer ih je Džonić označio kao saučesnike. On je ispričao da ga je krupniji od braće Kostadin navodno ucenio da mu pomogne da zaustave auto Đokića.

Kostadina je Džonić označio i kao ubicu Đokića, dok je njegovog brata Aleksandra povezao sa zločinom kao saučesnika u paljenju automobila žrtava i raspodeli novca ukradenog od njih.

Dosadašnjom istragom nije pronađena povezanost braće Milošević s ubistvom Đokića, te se razmatra molba njihovog advokata za ukidanje pritvora budući da su priložili dokaze da su kritične noći bili s najmilijima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading