"TEK SAM UVEČE VIDEO DA IMA POSEKOTINU OD 3 CENTIMETRA" Potresna ispovest oca čijeg su sina vršnjaci pretukli u Kraljevu

Autor: Republika

Hronika

02.11.2021

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir M, otac dečaka iz Kraljeva kog je jedan od vršnjaka pretukao, dok je drugi sve snimao, kaže za "Blic" da misli da se tog dana "ništa nije dogodilo slučajno". Najviše ga je pogodilo, kaže, jer se napad dogodio nakon što je njegov sin odveo drugove na piće, da ih časti za rođendan.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

Oglasio se otac dečaka koga su pretukli vršnjaci

- Kada se razišao sa par drugova, naišla je ta grupa tinejdžera. Pitali zašto je navodno provocirao nekog dečaka. I onda je usledio onaj strašan udarac. Ja sam tek uveče tog dana, jer imam puno posla na imanju, video kako mu sestra stavlja obloge. Tada sam uvideo da ima i posekotinu od tri centimetra - kaže potreseni Ljubomir za "Blic".

Inače, Ljubimir je samohrani otac koji brine o troje srednjoškolaca. Pri tom, sa njima živi i njegova majka koja je bolesna i treba joj nega. Kaže da i sam ima zdravstvenih poteškoća od posla na imanju koji nimalo nije lak. Dodaje i da mu deca u svemu puno pomažu.

Potreseni otac je ispričao da dečak u prvi mah nije hteo ni da mu prizna da je udaren. Iako ga je odveo kod lekara, kaže da je on i dalje pričao kako je pao na putu kada se vraćao iz škole.

- Prećutao mi je. Plašio se kako ću da odreagujem. Drugog dana su me pozvali iz škole. Rekli su mi da dođem kod direktorke na razogovor. Tada mi je ona ispričala za incident. Otac dečaka koji je mog sina udario je došao četvrtog dana, zajedno sa nasilnikom. Izvinjavali su se. I to je sve što sam imao sa njima... - priča ovaj otac.

Podsetimo, snimak brutalnog nasilja nad dečakom pre nekoliko dana preplavio je društvene mreže. Naime kako se vidi na snimku, grupa tinejdžera stoji oko dečaka, dok četvrti mladić sve snima. U jednom trenutku jedan od njih udario ga je toliko brutalno da je tinejdžer u sekundi završio na zemlji...

Ljubomir kaže za "Blic" da ne prima nikakav dečji dodatak jer ima poljoprivredno imanje. Na njemu ima deset krava i svi žive od prodaje mleka.

- Teško je da sam odgajam troje dece, tinejdžera. Ali, učim da budu pošteni i da na bilo kakvo nasilje moraju da zaborave. Oni se prema našim životinjama na farmi ponašaju kao da su im najbolji prijatelji. Toliko ljubavi u njima ima. A onda se nam se dogodi baš ono o čemu decu učim da ne bi nikada smeli da urade... Nasilje - kaže razočarano ovaj otac.

Reagovala i škola

Napad nasilnika dogodio se još pre sedam dana u prolazu ispod Gradske terase u Kraljevu koji vodi ka šetalištu pored Ibra. I pored činjenice da se dogodio tokom dana, i na očigled prolaznika i radnika u okolnim lokalima, javnost je upoznata tek nakon što se tokom vikenda pojavio na društvenim mrežama.

Nije poznato kako je snimak nastao, ali deluje kao da nije slučajno snimljen. Na njemu se jasno vidi kako ga jedan iz grupe od trojice dečaka koji su stajali pored žrtve, takođe njihovog vršnjaka, udara pesnicom iz sve snage. Od silne udarca, dečak pada na pod.

Inače, ovaj brutalni napad naočigled prolaznika, poprilično je uzburkao javnost u Kraljevu, pre svega roditelje, koji ga osuđuju i traže da se nasilnici najstrože kazne.

Tinejdžeri su učenici Poljoprivredno-hemijske škole "Dr Đorđe Radić".

- Iako se slučaj desio van škole, a s obzirom na to da su akteri incidenta i učenici koji pohađaju našu školu, škola se u okviru svojih nadležnosti uključila i u skladu sa Protokolom o zaštiti učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije, preduzela odgovarajuće mere. Nakon saznanja o incidentu, odnosno objavljivanja snimka vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, škola je je prikupila informacije i obavila razgovore sa učenicima akterima i njihovim roditeljima - kažu iz škole za Telegraf.rs.

S obzirom na to da je, kako kažu, u pitanju treći nivo nasilja, u toku je izrada Individualnog plana zaštite za učenika koji je trpeo nasilje, koji predviđa savetodavni rad, psihološku podršku, praćenje napretka učenika, rad sa porodicom i sve druge potrebne mere.

- Takođe, škola će sprovesti pojačan vaspitni rad sa učenicima koji su vršili nasilje koji obuhvata individualni vaspitni i savetodavni rad, mere restitucije, društveno koristan rad, psihološko savetovanje, ali i razmatranje o daljim vaspitnim i disciplinskim merama. Ove mere podrazumevaju ne samo kontinuiran rad i praćenje ponašanja učenika, već i saradnju i aktivno učešće roditelja, učenika koji je trpeo nasilje, kao i roditelja počinioca i posmatrača. Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, diskriminacije Škole na ovom slučaju sarađuje i sa drugim institucijama koje su nadležne za pitanje vršnjačkog nasilja: policijom i Centrom za socijalni rad, sa kojima će planirati dalje korake i po potrebi uključiti i druge institucije - dodaju.

Škola najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i spremna je da, kako ističu, zajedno sa roditeljima i drugim institucijama, intenzivno radi kako bi učenik koji je trpeo nasilje prevazišao traumu, ali i kako bi učenici koji su vršili nasilje shvatili posledice i štetnost svog ponašanja.

MUP uzeo izjave maloletnika

Iako događaj nije prijavljen policiji, policijski službenici su, čim se video snimak pojavio na društvenim mrežama, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i brzim i efikasnim radom identifikovali i pronašli trojicu maloletnika, saopštio je MUP.

"Apelujemo na građane da saznanja u vezi sa delima sa elementima nasilja, kao i svakom drugom krivičnom delu, prijave policiji, a ne da snimke objavljuju na društvenim mrežama", navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading