DVE OSOBE UHAPŠENE ZBOG UTAJE POREZA OD 270 MILIONA

Autor: rts.rs

Hronika

15.12.2017

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poreska uprava je saopštila da je podneta krivična prijava protiv odgovornog lica privrednih subjekata "Strajin", "RST start šped" iz Novog Sada, kao i "DVS roud" iz Krnješevaca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaje poreza u iznosu od 252,9 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osnovano se sumnja da je R. N. uz pomoć odgovornog lica kompanije "Delfija Servises limited" na Sejšelima Z. J. iz Beograda, izvršio krivično delo poreske utaje.

U istoj akciji podneta je krivična prijava i protiv direktora privrednog društva "Diplomatik tobako šop" d. o. o. iz Zemuna U. M. iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da je, uz pomaganje pomenutog R. N. iz Novog Sada, izvršio krivično delo poreske utaje u iznosu od više od 19 miliona dinara, što ukupno iznosi 271,9 miliona dinara.

R. N. i Z. J. su privedeni i nakon saslušanja biće doneta odluka o daljem toku postupka, dok se U. M. nalazi u bekstvu.

Prijavljeni su u periodu od juna 2016. godine do aprila 2017. godine, uvezli 152.225 boksova cigareta marke "marbl", "ašima lagžri" i "merilin slims" za koje su, u nameri da izbegnu plaćanje poreza i drugih uvoznih dažbina, carinskim organima podneli falsifikovane obrasce akata protokola MSP-a o nabavci cigareta za službene potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i lažne račune o prodaji cigareta istima.

Na osnovu tih računa, odobren im je uvoz uz oslobođenje od plaćanja navedenih uvoznih dažbina, i, po okončanju carinskog postupka, preuzeli su cigarete iz zakupljenog prostora "Slobodna zona Novi Sad" d. o. o. nakon čega su iste prodate na crnom tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading