BLATO NA PANTALONAMA I PATICI KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Veštaci izneli šokantne podatke, advokat odbrane ne priznaje materijal

Autor:

Hronika

01.11.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudski veštaci čiji je zadatak bio da utvrde da li je blato pronađeno na pantalonama Zorana Marjanovića isto kao ono sa mesta na kom je 2. aprila 2016. u kanalu pored nasipa u Crvenki ubijena njegova supruga Jelena Marjanović izjavili su juče pred Višim sudom u Beogradu da ne mogu sa sigurnošću da tvrde tako nešto.

Republika

Foto: Časlav Vukojičić

Grob Jelene Marjanović

Zoran Marjanović, podsetimo, jedini je optuženi za brutalno ubistvo pevačice "Granda", koja je usmrćena udarcima tupim predmetom u glavu.

- U ovom predmetu, tri meseca posle ubistva uzeti su uzorci zemlje u blizini mesta na kom je telo pronađeno. Ono je upoređivano sa blatom pronađenim na pantalonama i levoj patici, dok na desnoj patici nije bilo tragova, i sastav se podudara - rekao je sudski veštak Vojkan Zorić.

Advokat: To nije nikakav dokaz

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Nikola Dumnić, posle svedočenja veštaka nije imao primedbe na njihov nalaz, već je kratko pred sudom izjavio da je "jedino što može da primeti to da blato nema nikakvu dokaznu vrednost u postupku", piše Kurir.

- Zemljište je podložno promenama usled različitih faktora. Niko od veštaka nije isključio mogućnost da bi zemljište sa drugog mesta moglo da ima isti sastav. Sudska veštakinja je objasnila da se na osnovu tragova i karakteristika blata ne može tvrditi da je Zoran bio na licu mesta - rekao je Dumnić.

Međutim, njegova koleginica, sa kojom je zajedno radio nalaz i mišljenje u vezi s blatom na garderobi i obući Zorana Marjanovića, pojasnila je da to što je sastav blata isti, ne znači da je Zoran Marjanović bio na mestu zločina.

- Naša konstatacija da imaju isti mineralni sastav jeste konstatacija da je blato na pantalonama i ono pored kanala isti tip blata. Međutim, uzorci su takvi da nismo našli identifikacionu karakteristiku na osnovu koje bismo mogli sa sigurnošću da kažemo da je blato isto, već da pripada istom tipu blata - objasnila je veštakinja Nataša Radosavljević Stevanović i dodala: - Može biti isto, ali u konkretnom slučaju nije bilo ničeg specifičnog što smo pronašli da bi to bilo nesporno - dodala je ona.

Sudska veštakinja Nataša Radosavljević Stevanović pojasnila je da bi, recimo, da je u blatu pronađen komad stakla ili nešto slično, a isti komad pronađen i u sasušenom blatu na patici, moglo da se tvrdi da je reč o istom blatu.

Spuštao se do kanala

Podsetimo, blato na garderobi i patikama Zorana Marjanovića bio je jedan od, navodno, ključnih dokaza koji ga terete za ubistvo supruge. Tužilaštvo je u optužnici navelo da je on kobnog dana sa suprugom i ćerkom otišao na nasip i da je, kada je Jelena krenula da trči, sa detetom pošao ka njoj. Kako se navodi, kada su se susreli, dete je ostavio na nasipu, a Jelenu namamio da siđe i potom je, dok je ona pokušavala da pobegne, ubio na samom kanalu. Iste večeri prijavio je nestanak žene, a njeno telo pronađeno je sutradan.

- Iznoseći svoju odbranu, Marjanović je naveo da se od deteta nije odvajao i da je narednog jutra, pre nego što je njeno telo pronađeno, sa bratom i snajom išao da je traži. Naveo je da su se spuštali do samog kanala, išli kroz šiblje, ali da je nisu našli - podseća sagovornik Kurira.

Zoran Marjanović juče nije postavljao pitanja sudskim veštacima, već je postupak mirno pratio sa optuženičke klupe. Nastavak suđenja zakazan je za 21. decembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading