OVO JE UROŠ KOJI JE PREGAZIO ČOVEKA U CENTRU BEOGRADA I POBEGAO: Taksista vukao telo duž cele ulice, a nije ništa primetio

Autor:

Hronika

01.11.2021

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika saznaje da je bahati Pančevac, sin bivšeg policajca.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP/privatna arhiva

Uroš Vranić

Uroš Vranić (28) iz Pančeva koji se osnovano  sumnjiči da je pregazio u noći 9. oktobra Gorana Ramadanovića (48), u ulici Kneza Miloša u Beogradu, a čije je telo je posle vuklo taksi vozilo do ugla Kosovske i Takovske ulice, nalazi se u pritvoru. 

Mera pritvora određena je zbog bojazni da bi Vranić mogao da utiče na svedoke, ali i zbog mogućnosti da pobegne tokom istražnog postupka budući da se nakon što je automobilom pokosio pešaka žurno udaljio sa lica mesta. 

Taksista se, s druge strane, izjasnio da nije primetio da bilo šta vuče automobilom, a pravdao se lošim vremenskim prilikama i neosuđivanošću, priznavši da mu se na kolovozu kod ambasade Kanade učinilo da nailazi na džak koji je pokušao da izbegne. Ispostavilo se da je to bilo telo prethodno pokošenog pešaka čiji je identitet utvrđen naknadno.

Urošev otac nije želeo da kaže ni reč o tragičnom događaju koji je uznemirio javnost budući da je tek posle pregledanja snimaka sa nadzornih kamera utvrđeno da je Vranić bahati vozač koji je pobegao sa lica mesta.

Podsetimo, pet dana nakon udesa, Vranić je lišen slobode i u Tužilaštvu je odbio da iznese svoju odbranu.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu. U.V. se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi - rekli su tada iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva za Republiku.

Bahatom vozaču određen je privor do 30 dana.

Video zapisi sa saobraćajnih kamera pokazali su da je u ulici Kneza Miloša u blizini broja 70 došlo do kontakta vozila marke polo i oštećenog dok je prelazio kolovoz.

"Polo" , koji se kretao iz pravca ulice Kralja Milana ka Mostarskoj petlji je udarilo pešaka prednjom levom stranom vozila da bi potom vozač vozilom napustio lice mesta, na taj način što je ušao u jednosmernu ulicu Višegradsku u kontra smeru, zatim u ulicu Sarajevsku, te se udaljio ka Pančevu.

- U dokaznom postupku tužilaštvo će pored obdukcionog nalaza za preminulog narediti i sudsko-medicinsko veštašenje radi utvrđivanja i razdvajanja od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku - rekli su iz Tužilaštva sredinom oktobra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading