MAJKA BRAĆE MILOŠEVIĆ TVRDI DA DŽONIĆ LAŽE: Glavu na panj stavljam da su moji sinovi NEVINI!

Autor:

Hronika

29.10.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moji sinovi su rasli u poštenoj i radnoj porodici, koja nikome zlo nije nanela, a uhapsili su ih na osnovu optužbe psihopate i lažova, kaže Milijana Đorđević.

Republika

Foto: Facebook

Goran Džonić

Životom garantujem da moji sinovi nemaju veze s trostrukim ubistvom. Nisu ni poznavali ubijene ljude, a uhapsili su ih kao zlikovce na osnovu optužbe jednog psihopate i lažova, kaže Milijana Đorđević (59), majka Aleksandra i Kostadina Miloševića, braće Jojke iz Moravca kod Aleksinca, koji su uhapšeni u petak 22. oktobra zbog tamošnjeg monstruoznog ubistva porodice Đokić.

Braća Jojke slobode su lišena pošto ih je prvoosumnjičeni Goran Džonić naveo kao organizatore zločina, tačnije Kostadina, kao direktnog izvršioca, a njegovog brata kao pomagača u paljenju žrtava nakon ubistva, kao i uništenju Đokićevog automobila i raspodeli njegovog novca. Zbog ubistva vlasnika menjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) optuženi su i uhapšeni i Džonićevi sinovi, vatrogasac Milan i pripadnik Vojske Srbije Stefan.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Porodica Đokić

Braća Milošević negirala su krivična dela za koja su osumnjičena i pred policijom i u tužilaštvu. Njihova majka je doputovala iz Švedske, gde inače živi i radi, čim je saznala da joj decu povezuju sa zločinom koji je uznemirio javnost u čitavom regionu. Milijana se oseća veoma loše i za Srpski telegraf svedoči o agoniji koju proživljava. Očajna žena tvrdi da su njeni sinovi nepravedno optuženi, čime je, kaže, naneta šteta ne samo njima nego čitavoj porodici.

- Glavu na panj stavljam da su mi sinovi nevini. Ne poznajem ni ubicu ni ubijene. Gledam sebe i svoju porodicu. Ne zanima me komšiluk. Obrukana su mi deca, kao i mi. Nikada nećemo moći da se operemo i izvučemo iz mulja u koji smo bačeni. Nikada neću moći da prebolim one strahotne scene hapšenja mojih sinova. Bacili su ih na zemlju kao kriminalce, ni krive ni dužne. Ne možete ni da zamislite kako mi je u kući i šta sam zatekla kad sam doputovala. Unuka, moje milo dete, ne mogu i dalje da podignem iz kreveta, pod traumom je. Snajka mi je takođe u užasnom stanju. Svi smo šokirani ovim što nas je snašlo - ispričala je ozlojeđena majka Miloševića za Srpski telegraf. Ona, dalje, kaže da su njeni sinovi odrastali u zdravoj atmosferi i da su naviknuti da rade, da su roditelji po dvoje dece, te da nikada ne bi posegli za tuđim novcem. Milijana ističe da nije bilo potrebe da njeni sinovi usmrte porodicu zbog novca, zbog kojeg su definitivno Đokići i platili glavom.

- Moji sinovi su rasli u poštenoj i radnoj porodici koja nikome zlo nije nanela. Aleksandar i Kostadin su unuci jedne od najboljih knjigovođa u ondašnjoj velikoj zemlji, odrasli su u porodici rodoljuba i boraca za otadžbinu, naučeni da cene prave stvari i nisu sposobni da nekog usmrte. Mi živimo skromno i srednja smo klasa. Imamo kuću i 20 ari placa. Gledamo svoja posla - rekla je Milijana.

Braća Jojke: Ne poznajemo Džonića

Okrivljeni Kostadin Milošević na saslušanju pred tužiocem rekao je da veruje da je Džonić ljubomoran na njega i brata i njihovo dobro materijalno stanje, te da ih je zbog toga označio kao saučesnike u svirepom ubistvu.

- Kao porodica, stojimo dobro finansijski - rekao je Kostadin, dalje tvrdeći da nije poznavao Gorana Đokića lično, kao i da nije znao ni da ima suprugu i ćerku, dok je njegov brat Aleksandar naveo da je nekoliko puta bio u Đokićevoj menjačnici. Obojica braće su negirala da su ikada srela Gorana Džonića, a kamoli s njim učestvovala u zločinu.

- Ne poznajem nijednog Džonića i ne znam ništa o njima. Ne interesuje me da li žive blizu mene, kao što navodite. Baš me briga gde ko živi jer imam dokaze da nisam izvršio zločin - istakao je Kostadin.

Njegov brat Aleksandar rekao je da Džonića ne smatra normalnim čovekom jer je jedino bolestan um mogao da ga uvuče u priču o ubistvu.

- Imam firmu za transport u Frankfurtu. Gorana Đokića sam poznavao iz viđenja, nisam znao da ima ženu i ćerku. Za Džoniće nikad nisam čuo i ne znam ih - rekao je Aleksandar.

Pre hapšenja Miloševići su dobili poziv da se jave na informativni razgovor u policiju.

- Moji sinovi su bili u inostranstvu kad su ih pozvali iz policije. Uredno su se odazvali, dali izjave i pušteni su. Posle toga su ostali u Moravcu, da bi u prošli petak bili uhapšeni. Određen im je pritvor zbog sumnje da su počinili teško ubistvo. Kad ih je tražila policija, da su moja deca bila nešto kriva, ona bi pobegla, a pošto nisu, znači da su nevini - istakla je majka Miloševića.

Kao i braća Jojke, njihova majka kaže da oni imaju čvrste dokaze da pobiju sve navode Gorana Džonića.

- Policiji smo dali dokaz, video-snimak sa naše nadzorne kamere, koji pokazuje vreme dolaska i odlaska mojih sinova tog dana kada su ubijeni Đokići. Stariji sin je bio s nama, dok je mlađi bio s devojkom, i oni su došli kući kod nas. Šta više imamo da pričamo o tome, kad su dokazi na strani moje dece - otresito kaže Milijana.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Policija ništa nije našla u autu

Majka braće Jojke kaže da je policija u četvrtak pregledala njen automobil pošto je Goran Džonić u iskazu pred tužiocem rekao da su se braća u noći ubistva Đokića vozila crvenim automobilom, pa je sumnja pala na auto njihove majke.

- Policija mi je istrkeljisala ceo auto, moj tamnocrveni reno tvingo, koji sam kupila da mi služi kada sam u Moravcu da mogu da odem do svoje bolesne majke u selo udaljeno oko 30 kilometara. Taj auto sam kupila u Srbiji, a on je 2001. godište. Ništa nisu našli i potpuno je čist - istakla je ona.

Počinje saslušanje svedoka

Od ponedeljka, tokom naredne sedmice biće saslušani brojni svedoci u istrazi trostrukog ubistva porodice Đokić. Takođe, tužilac je naložio prepoznavanje, kada će Džonić morati da kaže koji je muškarac od ponuđenih od njega navodno tražio da tipuje brata od strica Gorana Đokića, njegovu suprugu i ćerku i koji je od braće navodno bio njihov saučesnik u stravičnom zločinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading