REKONSTRUKCIJA NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U MORAVCU KOD ALEKSINCA: Ovako je Džonić pobio porodicu Đokić (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

28.10.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) Đokić u Moravcu kod Aleksinca i dalje potresa Srbiju.

Republika

Foto: facebook

Džonić je napunio kanister benzinom kojim je polio tela ubijenih Đokića

Desetine policajaca iz Niša, Aleksinca i Beograda, kao i tužioci, istražuju sve okolnosti ovog nezapamćenog zločina, forenzičari iz Niša i Beograda analiziraju DNK tragove s terena. Saslušane su desetine svedoka, meštana Moravca, Žitkovca, Tešice i ostalih sela u okolini Aleksinca.

Izjave su dale i porodice žrtava, kao i osumnjičenih za ovaj zločin i svi njihovi kontakti. Najčvršći dokazi su sakupljeni protiv Gorana Džonića (59), rođaka pobijenih Đokića. Na osnovu svih dosad prikupljenih nezvaničnih i zvaničnih podataka Srpski telegraf je rekonstruisao šta se najverovatnije dogodilo 26. i 27. septembra ove godine u ataru sela Moravac i Tešica.

Goran Džonić je 26. septembra na obližnjoj pumpi natočio gorivo u svoj automobil, ali i u jedan kanister, koji je ubacio u kola. Taj kanister je potom od kuće žutim skuterom odvezao do mesta u šibljaku Dudine bare kod Moravca pored Južne Morave i sakrio ga u žbunju.

Skuterom je potom krenuo pored reke ka selu Tešica, tražeći lokaciju za spaljivanje vozila porodice koju je planirao da likvidira. Našao je mesto skriveno od pogleda nekoliko kilometara od Tešice. Tu je u žbunju sakrio skuter. Pešice je otišao do mosta na Južnoj Moravi i odatle pozvao komšiju da ga vrati u Moravac. Rekao mu je da mu je skuter odvezao kod nekog čoveka.

U kolima su vodili najobičniji razgovor, šta im rade porodice... Džonić se i potom, kada ga je komšija dovezao do kuće, najnormalnije ponašao, obavljao  poslove po kući. U jednom trenutku je čak otišao do porodice Aritonović, gde je s ocem Gordane Đokić Momčilom popio kafu. Šalili su se i smejali. Razišli su se, kao uvek, rukovanjem, u dobrom raspoloženju.

Džonić je znao da će tog dana Goran, Gordana i Lidija iz Aleksinca doći kod Goranove majke Stojanke. Pratio je kad će krenuti kući za Aleksinac. Kad je video da Goran seda u svoj pasat, izašao je na raskrsnicu ka Aleksincu i tu ih sačekao. Iako je već bila bila ponoć, prepoznali su ga.

Goranu je rekao da mu se, kad je tog jutra bio na pecanju, pokvario skuter i da je pešice krenuo po njega da mu ga neko ne bi ukrao. Goran se sažalio na rođaka i prihvatio da ga poveze. Džonić je seo na zadnje sedište iza Gorana Đokića, pored Đokićeve supruge Gordane. Na suvozačevom mestu sedela je Lidija. 

PRATIO MEDIJE I REŽIRAO ODBRANU

Goran Džonić je u iskazu u tužilaštvu za zločin okrivio braću Kostadina i Aleksandra Miloševića, zvane Jojke. Osnovno pitanje je - zašto. Odgovor će dati dalji tok istrage jer ova braća, koja se i dalje terete za učestvovanje u zločinu, poriču da uopšte poznaju Džoniće i Đokiće i tvrde da imaju čvrst alibi, sigurne poslove u inostranstvu, da imaju dosta novca i nemaju nikakav motiv za likvidaciju porodice Đokić. Džonićevi sinovi Milan i Stefan, koji su takođe u pritvoru, bili su kobne noći na dužnostima, u vatrogasnoj brigadi i u kopnenoj zoni bezbednosti. Miloševići kažu da ni njih ne poznaju. Policija, na osnovu Džonićevog iskaza, traga za meštaninom Despotom P., koji je, navodno, vozio misteriozni crveni automobil s ekipom saučesnika. On je, navodno, poznanik Miloševića i trenutno je u Nemačkoj.
Crveni automobil se pojavio u Džonićevom iskazu jer je znao da majka braće Milošević ima takav ili bordo auto, koji je, dakle, on mogao da vidi u selu nekom prilikom. Priča o tom vozilu se pojavila u medijima neposredno posle otkrivanja zločina 2. oktobra, a meštani Moravca kažu da je Džonić pažljivo pratio šta se piše o ubistvu. O tome se raspitivao i na sahrani Đokića 7. oktobra.

 

Džonić je ranije pozajmio novac od Đokića da bi vratio dugove. U kolima se poveo razgovor o vraćanju tih para, Džonić je zatražio odlaganje, Đokić je odbio. U međuvremenu su stigli do pustare u kojoj je Džonić ranije sakrio kanister s benzinom. Đokići su videli da tu nema Džonićevog skutera.

Sakrio ostatak para

Pojedini svedoci pomenuli su policiji da je ubijeni Goran Đokić, koji je vodio menjačnicu u Aleksincu, davao novac i na kamatu. Navodno je često u kolima imao i više od 200.000 evra. Policija proverava i taj podatak, kao i sve koji su poslovali s njim. Ne isključuje se mogućnost da je u vreći koju je i Džonić pomenuo u iskazu bilo mnogo više novca od 51.000 evra (nađenih 43.000 i 8.000 vraćenih poveriocu odmah posle ubistva), a koje je on sakrio na drugom mestu. 

 

U razgovor se uključila i Gordana. Počela je svađa. Džonić je izvadio pištolj devet mm, koji je imao za pojasom i ispalio joj hitac u grudi. Prestravljena Lidija se okrenula ka njemu, a on joj je, uz pretnju pištoljem, naredio da izađe iz kola. Đokiću je pripretio da će je ubiti ako mrdne. I Džonić je izašao iz kola i prišao Lidiji. U tom času Đokić je iskočio iz auta da bi zaštitio ćerku.

Revolver bačen u reku

Istražni organi verovatno će ubrzo otkriti i šta se dogodilo s revolverom kalibra 7,65 mm Gorana Đokića čija futrola je nađena u njegovom stanu. I projektili ovakvog oružja nađeni su u telima ubijenih, pa nije isključena mogućnost da je taj revolver Džonić oteo Đokiću u gušanju kod pasata i hicima i iz tog oružja dovršio krvav posao. Da policija sumnja da je revolver bačen u Južnu Moravu, potvrđuje i činjenica da su ronioci danima pretraživali reku.

 

Znao je da Đokić u gepeku pasata drži novac. Otvorio je vrata i ugledao platnenu vreću s evrima. Seo je za volan auta u koji je smestio i kanister s benzinom i odvezao se do pripremljenog mesta kod Tešice, gde je ranije sakrio skuter. Novac je prebacio na skuter, a pasat zapalio. Skuterom se potom odvezao do voćnjaka sina u Moravcu, gde je ispod šljive zakopao 43.000 evra.

ČINJENICE

dosad otkrivene

- Samo DNK tragovi Džonića pronađeni su na pištolju nađenom u stanu koji se vodi na ime supruge u Aleksincu
- Njegovi biološki tragovi nađeni su i na novcu i vreći zakopanoj u šljiviku
- Mladi komšija koji ga je vozio od Tešice do Moravca 26. septembra sve ispričao policiji
- Džonić priznao da je učestvovao u zločinu, ali, navodno, u sporednoj ulozi, kao tiper
- Snimci s kamera potvrdili njegovo kretanje 26. i 27. septembra
- Čaura nađena u spaljenom pasatu odgovara Džonićevom pištolju

 

Prethodno je iz vreće izvadio 8.000 evra, koje je dugovao jednom poveriocu. Potom je parkirao skuter i legao da spava. Ovaj monstruozni plan realizovan je od ponoći do četiri časa ujutru 27. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

29.10.2021 07:34

Dokle ce da citamo o ovom slucaju. Nasli ste ubici neka pravosudje radi svoj posao i ako je kriv smrtna kazna a ako ne postiji dozivotni zatvor uz zaplenu svih nepokretnosti. Ne moranmo bas da citamo do detalja kako se desio ovaj zlocin. Nismo mi inspektori niti sudije.

Odgovori 18 13