BOMBA RAZNELA BIVŠEG SPECIJALCA USRED BELA DANA: Za likvidaciju na Autokomandi šefa obezbeđenja Filipa Koraća sudi se u odsustvu

Autor:

Hronika

28.10.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pripremnom ročištu pred Višim sudom u Beogradu danas je objavljeno da će se Darku Duloviću (31), optuženom za pomaganje u brutalnoj likvidaciji Siniše Milića Bosketa na autokomandi pre tri godine suditi u odsustvu, saznaje Republika.

Foto: printscreen

Filip Korać i Siniša Milić Boske

Prethodno je sudija Nikola Mikić tražio izjašnjenje Višeg javnog tužilaštva da li predlaže da se Duloviću sudi u odsustvu, budući da se nalazi u Spužu na odsluženju zatvorske kazne zbog trgovine drogom.

- Duloviću će se suditi u odsustvu, a ono što je nama njegovim braniocima bitno je to što ne postoje nikakvi njegovi DNK tragovi koji ga povezuju sa ubistvom - rekao je advokat Nikola Ristović. 

Glavni pretres zakazan je za 9. decembar, a Dulovićevi branioci su uvereni da ce brzo dokazati njegovu nevinost u dokaznom postupku koji sledi.

Automobil koji je vozio Milić, koji je navodno bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, najbližeg saradnika Luke Bojovića, eksplodirao je u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara, 19. juna 2018. godine.

Dulović je optužen za krivično delo teško ubistvo u pomaganjem.

Nedugo nakon ubistva Milića, Dulović je uhapšen po poternici Crne Gore, gde, prema pisanju medija, služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Tokom istrage za ubistvo Milića ispitan je u crnogorskom zatvoru u Spužu, gde se branio ćutanjem, preneli su ranije mediji.

Milić je inače bivši pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. 

Bojović je uhapšen u Španiji 2012. i osuiđen na 18 godina zatvora zbog držanja arsenala oružja.

I on i Korać se u Srbiji više ne terete za za krivična dela, iako su povezivani ranije sa nizom ubistava i drugih kriminalnih radnji.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara, 19. juna 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading