POSLANICIMA PRETE SMRĆU! Nijedno takvo krivično delo nije prošlo bez policijske istrage!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

14.12.2017

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor prema T. L. (29), koji se sumnjiči da je putem društvenih mreža uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić, i izdao naređenje za izdavanje poternice za njim.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marinka Tepić

U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće suda preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, koji je u petak odbio predlog Višeg tužilaštva za određivanje pritvora. 

Odlučujući o žalbi tužilaštva protiv rešenja sudije za prethodni postupak, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora, veće je danas donelo rešenje kojim je delimično uvažena žalba tužilaštva.

Prema T.L. je određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i naređeno je izdavanje poternice.

Policija je nakon hapšenja saopštila da je osumnjičeni i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Dijana Hrkalović

Državni sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović odgovorila je na neistinite tvrdnje narodnog poslanika Balše Božovića, da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić. 

- Zbog neistinitih tvrdnja u cilju tačnog informisanja građana, moram da podsetim javnost da je policija pre tačno nedelju dana uhapsila osumnjičenog koji je pomenutoj poslanici uputio pretnje. Takođe, moram da naglasim da je do sada uhapšen veći broj osoba zbog pretnji opozicionim političarima. Nijedno takvo krivično delo nije prošlo bez policijske istrage. Ministarstvo unutrašnjih poslova uvek reaguje, bilo da se preti političarima, novinarima ili drugim građanima, a tako će biti i u narednom periodu. U brojnim slučajevima su protiv osumnjičenih podnošene krivične prijave, a u nekim situacijama je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Kada je reč o ispisanim grafitima u Beogradu, u kojima se preti poslanici Mariniki Tepić, policija je i u tom slučaju, po nalogu nadležnog tužilaštva, odmah započela predistražne radnje i trenutno se radi na identifikaciji osoba koje su počinile to krivično delo - zaključuje Hrkalović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading