GODINU DANA ZATVORA ZA ZORANINOG DIREKTORA: Viši Sud doneo presudu, Jevtić uzeo 10.000 evra mita!

Autor: Republika

Hronika

21.10.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši direktor "Infrastruktura Železnica" Miroljub Jevtić osuđen je na godinu zatvora zbog mita, saopštio je Viši sud.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Na osnovu odredbe odredbe člana 367 stav 7 Krivičnog zakona od okrivljenog Miroljuba Jevtića oduzet je novčani iznos od 10 evra koji je primio kao poklon - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Jevtiću je izrečena mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom u trajanju od 3 godine.

Podsetimo, MUP Srbije je početkom 2020. godine objavio snimak hapšenja Jevtića, a ministarka Zorana Mihajlović, čije ministarstvo je krovna institucija pod čijom kapom funkcionišu Železnice, negirala je da na bilo koji način povezana sa optužbama.

- Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić - izjavila je rada Mihajlovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading