VRATI 10 ODSTO! Jezivi detalji ubista i samoubistva u selu kod Apatina: MEŠTANI NAGAĐAJU ŠTA JE BIO OKIDAČ KRVAVOG PIRA!

Autor: Republika

Hronika

21.10.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simo Zoraja (26) hicima iz pištolja ubio je svog poznanika Nikolu Dimića (34) a potom seo u automobil i aktivirao ručnu bombu.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Policija na mestu zločina, foto: Ilustracija

Stravično ubistvo i samoubistvo dogodilo se u utorak popodne u selu Prigrevica kod Apatina, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt obojice mladića.

Komšije nastradalih kažu da su obe porodice došče iz Like posle "Oluje", kao i da je između Sima i Nikole i u prošlosti bilo nesporazuma.

- Molimo vas, ne idite kod majke. Sama je Nikolu i još jednog sina odgajila. Ne može reč da izusti - kaže za Novosti jedan od komšija u izbegličkom naselju u Ulici Stojana Matića.

- Svi smo zatečeni, znali smo ih obojicu. Nikola je radio u pilani, fin mladić, imao je težak život, ali je bio veseljak, glavni na Krajiškim večerima i Ličkom višeboju.

Meštani, ipak, tvrde da je sigurno postojao neki razlog zbog kog se Zoroja odlučio na ovaj stravičan potez. Nedavno je na kući Dimića osvanuo grafit "vrati deset posto", pa se još utvrđuje da li su motiv eventualni dugovi.

- Pre toga je oskrnavljen spomenik Nikolinom ocu, a bilo je i koškanja između njih, nije da nije. Simo je posle zločina došao na svoju njivu, aktivirao bombu i legao na nju. Strašno je bilo - pričaju meštani.

- Nikola kao da je predosetio da će se nešto desiti, pa je majku poslao kod rodbine u obližnje selo. Kuća porodice Zoroja u Karađorđevoj ulici i prekjuče i juče vrvela je od policije, koja je vršila pretre - ističu meštani.

Prema nezvaničnim informacijama, i Nikolin brat dao iskaz u policiji u Apatinu.

- Majci Nadi od utorka nije dobro. Dobija injekcije da se smiri. Otac se vratio u Liku da bi regulisao radni staž i sada se vratio - priča nam komšinica.

- Verujte, toliko je bio fino i tiho dete. Radio je u Pivari, bio tu po selu, nikakvih problema nije bilo. Dete se nije čulo, ne možemo ni da zamislimo šta je moglo da bude povod da uradi tako nešto - navode meštani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading