BIZARAN SLUČAJ PREVARE U NIŠU: Roditeljima pritvorenika se predstavio kao advokat, pa im obećao puštanje sina na slobodu i uzeo DESET HILJADA EVRA!

Autor:

Hronika

21.10.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odredilo je zadržavanje K. D. iz Severne Makedonije i D. F. iz Crne Gore.

Republika

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Oni su u septembru i oktobru ove godine na prevaru uzeli 10.000 evra od V. S. i njegove supruge V. V. iz Niške Banje.

K. D. je početkom septembra otišao do oštećenih čiji se sin V. S. nalazi u pritvoru KPZ Niš, te im predstavio da je sa njim bio u istoj sobi u pritvoru, da je on bolestan i da uz pomoć nekog advokata može da mu pomogne da bude pušten iz pritvora, ali da za tu uslugu advokatu treba da daju 10.000 evra.

Kada su oni pristali na to, K. D. je drugoosumnjičenom D. F. sačinio falsifikovano rešenje, navodno izdato od Višeg suda u Nišu, kojim se V. S. ukida pritvor, a zatim su zajedno, 4. oktobra, otišli kod ošetećenih i odneli im ga.

D. F. im se predstavio kao "advokat Miloš", nakon čega je bračni par prevarantima predao novac.

Oni su ponovo kontaktirali oštećene 20. oktobra i tom prilikom zahevali još 11.000 evra kako bi njihov sin bio pušten iz pritvora. V. S. i V. V. su tada slučaj prijavili policiji i počionici su pronađeni i uhapšeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading