UVEK SAM PLAĆAO CEH, UMALO OBEŠEN O DRVO U NJUJORKU! Milenko Mandić Manda je ubijen sa Arkanom, a o njegovom životu se malo zna!

Autor:

Hronika

20.10.2021

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Mandić Manda, biznismen i prijatelj najuticajnijih ljudi u beogradskom podzemlju devedesetih godina, ubijen je pre 21 godinu, a o njegovom burnom životu i dalje kruže priče.

Republika

Foto: Printskrin

Milenko Mandić Manda je umalo nastradao u Njujorku

 

Manda se družio sa žestokim momcima Željkom Ražnatovićem Arkanom, Zoranom Šijanom, Radetom Ćaldovićem Ćentom, Slavkom Mijovićem, Milanom Đorđevićem Bombonom.

Njegov sin Aleksandar Mandić na svom profilu na Instagramu često deli fotografije oca i njegovih prijatelja, ali i fotografije na kojima je on sa tim ljudima. Na njima su neretko pozirali sa oružjem.

Aleksandar, koga su u to vreme nazivali najbogatijim klincem devedesetih, u više navrata je iznosio detalje iz života oca.

 

- Moj otac je imao svog privatnog fotografa koji je išao sa njim 24 sata, slikao... Kao da je slutio! Svaki put se slikalo, snimalo... To je sve dokumentovano - ispričao je Aleksandar.

 

Prema pričama, sa sobom je imao veliku količinu novca, znalo se da kada je Mandić u restoranu niko ne plaća račun, ceo dan i celu noć se pilo i jelo, cehovi su iznosili na desetine hiljada maraka, a on ih je na kraju sve plaćao. O tom raskalašnom životu svedoči i Aleksandrovo priznanje da je sa svega 9, 10 godina u džepu nosio 20, 30 hiljada maraka koje mu je otac davao.

U Njujorku je, kako Aleksandar tvrdi, upoznao i "tadašnjeg velikog bosa", kada je mogao i da strada.

 

- Bila je to 1992. godina. Manda i Slavko Mijović boravili su u Njujorku tri meseca u gostima kod tadašnjeg velikog bosa! Za to vreme upoznali su mnoge svetske face, između ostalih Majka Tajsona i Silvestera Stalonea - pričao je Mandić:

 

- Postoji jedna anegdota koja je zadesila oca i Slavka. Naime, po dolasku u Njujork, trebalo je da kažu lozinku, koju su zaboravili. Olako je mogao da ispadne problem, jer je u to vreme taj bos kod kojeg si išli bio strah i trepet u celoj Americi. Posle im je rečeno da, ko zaboravi lozinku završi obešen na drvetu, ali srećom naišla je njihova veza i problem je bio rešen, pa su sačuvali glave na ramenima.

Manda je ubijen 15. januara 2000. godine, kada je imao 44 godne, u hotelu Interkontinental u Beogradu kada je sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića, koji su takođe likvidirani.

Fotografija ispod navodno je nastala neposredno pre ubistva.

Ubice su prišle separeu u kojem su ubijeni sedeli, pozdravili se sa njima, a onda su otvorili vatru. Kasnije je utvrđeno da su ga počinili Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading