OVO JE PEKA KARTEL KOJI JE ISPORUČEN SRBIJI: Podebeo dosije - ubio bivšeg pripadnika Žandarmerije, ranio šankericu

Autor:

Hronika

19.10.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Todorov je isporučen Srbiji i od ponedeljka se nalazi u pritvorskoj jedinici KPZ u Nišu.

Republika

Foto: FACEBOOK/PREDRAG PEKI TODOROV

Predrag Todorov

 

Predrag Todorov (31), poznat i kao Peka Kartel, 24. avgusta 2017. godine ubio je bivšeg pripadnika Žandarmerije Sašu Mihajlovića (36) u Nišu. 

On je odmah nakon likvidacije taksijem je pobegao u Beograd, a nakon četiri godine izručen je iz Berlina srpskim organima gonjenja po poternici koju je za njim raspisao Viši sud u Nišu.

Sukob u Nišu 2017. godine, koji je kulminirao ubistvom, izbio jer je Todorov pre zločina lupio šamar Mihajlovićevoj devojci. Oni se zbog toga nisu podnosili i bilo je pitanje vremena kad će njihova netrpeljivost eskalirati.

Kobne noći obojica su sedeli u kafiću na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je tada prišao Todorovu i rekao mu da nisu rešili problem zbog šamaranja njegove devojke. Todorov je izašao iz kafića i poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe. Bivši žandarm je izašao ispred kafića, a Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh. Tada je Mihajlović rekao da ga se ne plaši i krenuo ka njemu. Todorov mu je odvratio: "Je l' tako", pa je ispalio pet hitaca u Mihajlovića.

Hitna pomoć je odmah došla na mesto tragedije i preuzela teško ranjenog mladića, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra. Mihajlović je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge od kojih je ubrzo preminuo.

- Nakon ubistva on je zaustavio taksi i rekao da mora u Beograd. Iako je vožnja prilično duga, taksista nije postavljao nikakva pitanja jer se radi o dobroj zaradi. Tokom vožnje su razmenili par reči, a Todorov nije odavao nikakve znake po kojima bi se moglo zaključiti da je samo nekoliko trenutaka ranije ubio čoveka. On je po dolasku u Beograd uredno platio vožnju i ušao u jednu zgradu na Vračaru - naveo je tada izvor blizak istrazi za "Informer".

Prema navodima medija, taksista je sutradan saznao da je Predrag Todorov osumnjičen za ubistvo bivšeg policajca i da mu je on na neki način pomogao da pobegne sa mesta zločina. Međutim, taksista je nakon nekoliko dana odlučio da sve prizna i ispriča policiji. Inspektori su ubrzo došli na adresu koju im je taksista dao. Međutim, taj prijatelj je rekao da nije hteo da mu pomogne jer je prethodno pročitao vest da je Todorov osumnjičen za ubistvo bivšeg policajca.

Kriminalni dosije Todorova je pozamašan. Njemu su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

U novembru 2016. godine Todorov je iz pištolja pucao i u jednom klubu u Nišu. Tom prilikom je ranio šankericu K. S. (21) koja je bio povređen list noge, i M. M. (46) kojem je povređena peta. On je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Međutim, suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja, čekao je na slobodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading