MIŠU OGNJANOVIĆA SU ZVALI "ĐAVOLJI ADVOKAT"! Branio je šefa mafije, bio oženjen misicom mlađom 23 godine, BRUTALNO UBIJEN ispred restorana "Novak" dok je bio sa sinom!

Autor: Republika

Hronika

19.10.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih srpskih advokata za krivično pravo.

Republika

Foto: e-stock/J. JOVANOVIĆ, Tanjug/S. Radovanović

Mesto na kojem je ubijen Miša Ognjanović

Ognjanović je rođen u Beogradu 21. decembra 1961. godine, a ubijen je 28. jula 2018. hicima iz vatrenog oružja kod restorana "Novak" na Novom Beogradu. Tom prilikom je zajedno sa njim bio njegov sin Petar, koji je ranjen.

Miša se advoakturom bavio 30 godina, a među njegovim klijentima su bili Slobodan Milošević, Mirjana Marković, kao i ozloglašeni Luka Bojović. Takođe, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je bio advokat navijača Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin.

Zbog svih slučajeva na kojima je bio angažovan, u javnosti i medijima je dobio nadimak "Đavolji advokat".

Ognjanović je bio i politički angažovan, pa je bio i kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika u Skupštini Srbije, a 90-ih godina prošlog veka je radio u Trećem odeljenju beogradske policije, specijalizovanom za istrage ubistva u prestonici Srbije. 

Ni privatni život poznatog advokata nije bio ništa manje zanimljiv. Ognjanović je iza sebe ostavio troje dece iz tri braka. Najpre je bio oženjen Ninoslavom sa kojom je dobio sina Petra. Potom je bio u braku misicom Natalijom Mihić i to od 2007. do 2014. godine i sa njom je dobio sina Mihajla, a od 2017. godine je stupio u bračne vode sa još jednom bivšom misicom, Sanjom Papić, sa kojom je dobio ćerku Laru.

- I dalje sam nema... I dalje ne mogu i sigurno nikada neću ni moći da shvatim bahati i monstruozni greh počinjen nad zivotom Miše Ognjanovića, mog supruga, oca troje dece, plemenitog intelektualca, advokata kome je oduzet život 28.07.2018. na našem kućnom pragu. 3 godine istraga stoji... Verujem da će vreme i istorija pokazati apsurdnu, neizmernu i bolnu dimenziju ovog greha... - napisala je Sanja na Instagramu 28. jula ove godine povodom obeležavanja treće godišnjice ubistva

Srpski telegraf i Republika su prethodnih dana pisali o saznanjima koje je Miša Ognjanović imao o Dijani Hrkalović. Bivša državna sekretarka MUP je dala nalog za likvidaciju poznatog advokata, a mi smo objavili transkripte razgovora koje je Hrkalovićeva snimala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Violeta

19.10.2021 22:54

Da uzmemo da je sve to istina. (Nije dok se ne dokaže.) Da li će odgovarati i oni ljudi koji su je na tu funkciju postavili i koji su to sve ćutke gledali i samim tim i dozvolili?