DETALJI MONSTRUOZNOG UBISTVA U LAJKOVCU: Ubio oca sekirom pa ga spakovao u krevet - hteo da ga smesti u dom, ali on za to nije hteo da čuje

Autor:

Hronika

18.10.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borivoje Stanković (40) uhapšen je zbog sumnje da je u selu Jabučje kod Lajkovca sekirom ubio svog oca Bogoljuba (73), a onda tri dana živeo s njegovim telom u kući!

Republika

Foto: pixabay.com/RTS/printskrin

Ilustracija

 

Nezvanično, tragedija se dogodila u naselju Trebeži, u kući u kojoj su sami živeli otac i sin.

- Bogoljub i Borivoje su se navodno još prošlog četvrtka posvađali, pa je sin u besu dograbio sekiru i ubio oca. Nakon toga, krvavog ga je smestio u krevet, pokrio ćebetom i pravio se da se ništa nije dogodilo - priča za Kurir komšija porodice:

Priznao rođaku

- Niko nije ni sumnjao da je Bogoljub mrtav u kući, sve dok Borivoje u nedelju uveče nije otišao kod jednog rođaka i ispričao mu šta je uradio - dodaje komšija.

Rođak je, prema priči meštana, odmah pozvao policiju. - Inspektori su došli i uhapsili Borivoja, a utvrđeno je da je oca ubio metalnim predmetom, najverovatnije sekirom, tako što ga je udarao po glavi. Čuli smo da je telo na obdukciji kako bi se tačno utvrdilo šta se desilo.

Angela i Miloje Stanković, rođaci ove porodice, kažu da otac i sin nisu nigde radili, te da su živeli u izuzetno teškim uslovima.

- Primali su socijalnu pomoć, bili su siromašni. Bogoljuba sam poslednji put videla u četvrtak, tokom dana, šetao je u blizini naše kuće. Nisam mogla ni da naslutim da ću ga poslednji put videti živog, a ni narednih dana nisam sumnjala da mrtav leži u kući - priča Angela, dok Miloje dodaje:

- Njih dvojica su se i ranije svađali, ali niko nije verovao da je Borivoje spreman da ubije oca. On je dugo bio bolestan, imao je psihičke probleme, pa je često maltretirao oca. Prema nama je bio dobar, ali je Bogoljub, u strahu od sina, često spavao po livadama i štalama.

Kako kažu, Bogoljub ipak nije želeo da se razdvaja od Borivoja.

- Pre nekoliko godina je trebalo da ga smeste u dom, ali on za to nije hteo da čuje. Odlučio je da brine o sinu, a ovaj mu je na kraju i presudio - priča rođaka i dodaje da Borivoje ima i brata i sestru koji više ne žive u Jabučju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden na saslušanje u Više tužilaštvo.

Slični slučajevi

* septembar 2021 - A. B. (32) u Leskovcu sekirom ubio oca Đ. B. (68) posle svađe

* januar 2021 - Dejan I. (45) iz Slatine kod Kruševca sekirom u dvorištu ubio oca Stanislava I. (70)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading