OVAKO JE OTKRIVENA VELJINA SOBA STRAVE: BIA pokazala snimak upada u kuću smrti u Ritopeku! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

17.10.2021

13:38

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) danas je objavila snimke na kojima se vidi upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku od 4. februara ove godine, kao i snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična dela. Kako se na snimku vidi, na ulazu u tajnu sobu je velika količina pepela.

printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

- Ovo su snimci akcije Bezbednosno informativne agencije, koje je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Republike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica - navodi se u snimku.

Kako se dodaje, većina članova grupe suočena je sa kaznom doživotnog zatvora.

Potom je prikazan snimak upada u kuću u Ritopeku 4. februara 2020. godine, a zatim i pronalazak tajne sobe gde su vršena najteža krivična dela od strane ove organizovane kriminalne grupe. Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

Taj momenat pogledajte na snimku ispod na 38:43.

Posle razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk - Miljković, policija je došla do informacija koje su je odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

- U toj kući, "kući strave", dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini - istakao je ministar Vulin.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, navode Novosti.

Komentari (0)

Loading