MORAVAC I JUČE POD OPSADOM POLICIJE: Ime ubice Đokića u TAJNIM BELEŠKAMA

Autor:

Hronika

17.10.2021

04:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na iscepljenim listovima iz sveske policija našla datume, imena i iznose duga ljudi kojima je Goran Đokić pozajmljivao novac na kamatu.

Republika

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Porodica Đokić

Goran Đokić (57), koji je sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) ubijen u ataru sela Moravac 27. septembra, kroz vođenje poslova u menjačnici u Aleksincu, imao je i paralelan biznis. Jedan je od prvih koji je otvorio menjačnicu u ovom gradu, ali se već dugo bavio i davanjem novca na kamatu. Policija je istragu fokusirala na Goranove dužnike i na nekoliko podataka nađenih pretresom menjačnice i njegove kuće.

Niko u široj porodici nije znao da Goran pozajmljuje novac. On je to radio sam, iz bezbednosnih razloga.

- Nije hteo suprugu i ćerku da upliće u taj biznis. Kao što nije dao ni da mu ćerka pomaže u menjačnici iako je ona to želela. Bilo je ranije nekoliko sukoba s dužnicima, ali su sve te situacije rešene. Međutim, Goran je posle toga postao mnogo oprezniji - kaže izvor iz istrage.

Kad su tela tročlane porodice Đokić otkrivena, policija je, između ostalog, prikupila sve Goranove podatke o poslovanju do kojih su inspektori mogli da dođu. Među tim papirima nađeno je i nekoliko beležaka s imenima i sumama.

- Nije to nikakva crna sveska, kao iz filmova, ali jesu iscepljeni listovi iz neke sveske na kojima je stajao datum, ime i iznos - objašnjava naš izvor. On dodaje da je sigurno da za to nisu znale ni supruga Gordana ni ćerka Lidija jer nisu imale pristup mestima na kojima su te zabeleške nađene.

U FOKUSU ISTRAGE

- sumnjivi crveni automobil snimljen saobraćajnim kamerama u blizini mesta zločina

- novac koji je Goran navodno čuvao u pasatu

- biološki tragovi na čaurama i nagorelim daskama nađenim na mestu ubistva

- potraga za dva pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara

Policija je do sada, prateći te tragove, saslušala stotinak svedoka u Aleksincu i Moravcu, selu iz kojeg su Đokići 26. septembra pre ponoći poslednji put krenuli ka Aleksincu posle posete Goranovoj majci.

I juče je selo bilo blokirano. Policajci su stigli u nekoliko marica i patrolnih automobila i, kako nam rekoše meštani, obišli desetak kuća.

- Svaki novi podatak se proverava i svako novo ime. Do sada su svi prošli i poligrafsko ispitivanje, a ni pretraga telefonskih kontakata preko baznih stanica nije ukazala na nekog ko bi bio umešan u zločin. Ipak, neke sumnje postoje. Aleksinac i Moravac su zanimljivi jer je onaj ko je vodio ubice do teško pristupačnih mesta za samo ubistvo i spaljivanje njihovog auta dobro poznavao teren. Postoje indicije da su dvojica plaćenih ubica stigla iz Beograda i da je reč o onima koji su pucali i ranije. Veza ka njima je čovek iz lokala. Zato su Aleksinac i selo Moravac pod lupom - objašnjava izvor.

Likvidirani, pa onda spaljeni

Goran, Gordana i Lidija ubijeni su 27. septembra, između ponoći i tri časa, u ataru Moravca, gde su njihova tela potom spaljena. Goran je ubijen jednim metkom, ispaljenim u lice, a Gordana i Lidija sa po dva metka u glavu i grudi. Ubice su, a pretpostavlja se da je reč o trojici, potom odvezle Goranov pasat nekih 16 kilometara do pustare u ataru sela Greja,č gde su ga zapalile. Veruje se da su se potom preko mosta u Tešici svojim vozilom odvezli do Draževca, a potom kroz Aleksinac do Beograda. Pištolje su, prema ovom scenariju, prethodno s mosta bacili u Južnu Moravu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading