OGLASIO SE POLICAJAC KOJI JE BELIVUKU SKINUO ZABRANU ULASKA U CRNU GORU: Radio sam po zakonu, ispitajte moje postupke!

Autor: Republika

Hronika

15.10.2021

15:39

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Enis Baković izjavio je danas u vezi sa slučajem kriminalne grupe Veljka Belivuka, da je radio po zakonu i pozvao nadležne organe da ispitaju njegovo postupanje.

ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Ranije danas, na vanrednoj konferenciji za medije potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović je izjavio da su zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuli bivši pomoćnici direktora Uprave policije Enis Baković i i Zoran Lazović.

Baković je u četvrtak tim povodom saslušan u tužilaštvu nakon što su uhapšeni, pa pušteni na slobodu policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Djurović, a zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i ukinuli zabranu ulaska članovima Belivukove grupe.

Specijalno tužilaštvo je ustanovilo da oni nisu zloupotrebili službeni položaj i nakon njih saslušalo Bakovića, koji je u vreme ukidanja zabrane Belivuku i Miljkoviću, krajem prošle godine, bio nadredjeni dvojici privedenih.

Baković medjutim, u izjavi medijima negira da je nalogodavac i poziva nadležne da ispitaju sve u vezi sa njegovim postupanjem.

Tužilaštvo je otvorilo izvidjaj u ovom slučaju nakon krivične prijave koju je podneo državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Rade Milošević.

- Mi sad jasno znamo da je gospodin Baković naredio, što je takođe dokaz jasne zloupotrebe - rekao je Milošević na vanrednoj konferenciji za medije, prenosi Blic.

Milošević je objasnio da je od direktora Policije Srbije dobio zvaničan odgovor da oni nisu tražili ukidanje zabrane, i da su pokrenuli postupak da to utvrde.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog "nacionalne i unutrašnje bezbednosti".

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su deo kriminalne grupe koja je ubila dvojicu pripadnika suprotstvaljenog, škaljarskog narko klana, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Komentari (0)

Loading