VELIKI POMAK U ISTRAZI LIKVIDACIJE TROJE ĐOKIĆA: Policija našla DNK ubice!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Forenzičarima prosleđeni dragoceni uzorci pronađeni na mestu ubistva i spaljivanja Gorana, Gordane i Lidije.

Republika

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Porodica Đokić

Steže se obruč oko ubica porodice Đokić! Policija je na korak do toga da u rukama drži fotografije monstruma koji su na svirep način usmrtili vlasnika menjačnice Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25). Prema našim informacijama, do toga će ih odvesti DNK tragovi pronađeni na mestu zločina u selu Moravac, gde su Đokići usmrćeni hicima iz pištolja, a zatim spaljeni u jami.

POREĐENJE SA BAZOM

Kako saznajemo, forenzičari su nakon višednevne pretrage terena u ataru sela Moravac, gde su pronađena spaljena tela porodice Đokić, pronašli brojne biološke tragove, a veruje se da je među njima i DNK nekog od napadača koji su usmrtili celu porodicu, a takođe se vrši i upoređivanje sa bazom iz DNK laboratorije Zavoda za sudsku medicinu.

- Očekuje se da će se DNK osumnjičenih naći barem na jednom od nekoliko mesta. U njihovom razotkrivanju treba da pomognu i čaure, na kojima mogu biti njihovi otisci, a tu je i misteriozna metalna minđuša, za koju se ne zna kome je pripadala, i ona je odneta na Biološki fakultet na dalja ispitivanja. U pomoć ovoj istrazi uključilo se i Treće odeljenje beogradske policije, čiji inspektori istražuju krvne delikte - priča za naš list izvor blizak istrazi.

ŠTA JE PRONAĐENO

1. biološki dokazi

2. materijalni tragovi

3. čaure

4. zrna

5. minđuša

Nalazi obdukcije ubijenih Đokića kažu da su sve troje na licu mesta ostali mrtvi i da nisu imali nikakve šanse da prežive i da im je ukazana medicinska pomoć.

GLEDAO UBICU U OČI

- Goran je preminuo usled razaranja tkiva mozga i moždanog mosta, kao i desne polutine malog mozga duž kanala ustrelne rane. U njegovoj glavi pronađen je metak prečnika devet milimetara. Kod Gordane je smrt nastupila usled razaranja mozga duž prostrelne rane glave, s ulaznom ranom u levom delu slepoočnice i izlaznom ranom u potiljačnom delu. Druga prostrelina proteže se kroz aortu u desnoj pretkomori srca do desnog plućnog krila ispod rebra. Njena ćerka Lidija, takođe, ima ranu na glavi i grudima, ali s leve strane. O prostrelini na glavi nije bilo moguće izvući detalje zbog nedostatka delova kosti lobanje - objašnjava naš sagovornik.

To govori da je nesrećnoj Gordani krvnik prislonio pištolj na glavu i tako je upucao, dok je Goran, prema našim ranijim saznanjima, usmrćen iz neposredne blizine, odnosno gledao je ubicu u oči.

Neutešna Goranova majka Stojanka Đokić rekla je nedavno za naš list da je njen sin stalno nosio novac iz menjačnice sa sobom i da veruje da su zbog njega svi stradali, dok je psihijatar Milan Marić naglasio da su ovakvi zločinci iskustvo u ubijanju najverovatnije stekli na ratištu i da imaju sindrom lakog potezanja oružja.

Oteti na kraju ulice

Prema našim saznanjima, Đokići su kobne večeri u noći između 26. i 27. septembra presretnuti na kraju ulice u kojoj živi Goranova majka. Njima je na put stao automobil napadača i jedan od njih je ušao u njihov pasat uz pretnju pištoljem. Pretpostavlja se da je jednu od žena koja je sedela pozadi odmah likvidirao da se ne bi branila jer je imao samo jedno oružje, a njih je troje, a i da bi Goranu pokazao koliko je ozbiljan.

- Od bandere kod koje su oteti skrenuli su desno i prešli pružni prelaz, a onda se levo uputili ka ulazu u selo. Tamo su skrenuli u jednu ulicu koja vodi do zemljanog puta, preko kojeg se prostiru samo polja kukuruza, visoke trave, šiblja i drveća. Oko tri kilometara kasnije došli su do jednog bedema, a onda prešli i njega i spustili se do jame koju su iskopali. Tu su likvidirali i druge dve žrtve, mecima od devet i 7,65 mm, a zatim su sva tri tela bacili u jamu, polili benzinom i čekali da izgore, da bi ih tada prekrili daskama u nadi da njihove ostatke nikada neće naći. Zatim su njihov auto odvezli 16 kilometara dalje do atara sela Tešice i njega spalili, a od tada im se gubi svaki trag - ispričao je naš izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading