ZGAZIO ČOVEKA I POBEGAO: U Tužilaštvu ni da zucne

Autor: Adelarda Popović

Hronika

14.10.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Vranić(28) iz Pančeva, kako sazanje Republika, osnovano se sumnjiči za gaženje još uvek neidentifikovanog čoveka starog oko 60 godina, u noći između petka i subote, u ulici Kneza Miloša, a čije je telo posle vuklo taksi vozilo do ugla Kosovske i Takovske ulice.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Policija obavlja uviđaj

 

 Vranić je danas nije želeo da u Tužilaštvu iznese svoju odbranu.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu. U.V. se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi - rekli su iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva za Republiku.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Vraniću odrede pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Zbog ovog slučaja koji je u početku bio bizaran jer je utvrđeno da je jednim citrenom ljudsko telo prevučeno više od kilometar i ostalo da leži na ulici nadomak Skupšitine.

Zbog ovog slučaja još u subotu je priveden vozač taksija Miloje Tanacković čije vozilo je povuklo telo, a koji je tvrdio da nije osetio nikakav otpor i ekskluzivno za Republiku ispričao da mu se za ljudsko telo učinilo da je džak na ulici, koji je pokušao da zaobiđe, ali da se on nekako zakaćio za njegovo vozilo.

Taksista u ulici Kneza Miloša kod kućnog broja 74 prešao je vozilom preko tela muškarca čiji identitet još nije utvrđen, a koje se nalazilo na kolovozu ulice, a zatim ga vukao ispod vozila sve do ulice Takovska, gde je preko puta kućnog broja telo ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

Preliminarni rezultati obdukcije su pokazali da na telu oštećenog, sada pokojnog, ima delova sitnog stakla.

Video zapisi sa saobraćajnih kamera pokazali su da je u ulici Kneza Miloša u blizini broja 70 došlo do kontakta vozila marke polo i oštećenog dok je prelazio kolovoz.
"Polo" , koji se kretao iz pravca ulice Kralja Milana ka Mostarskoj petlji je udarilo pešaka prednjom levom stranom vozila da bi potom vozač vozilom napustio lice mesta, na taj način što je ušao u jednosmernu ulicu Višegradsku u kontra smeru, zatim u ulicu Sarajevsku, te se udaljio ka Pančevu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će pored obdukcionog nalaza za preminulog narediti i sudsko-medicinsko veštašenje radi utvrđivanja i razdvajanja od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

U trenutku kada su očevici pronašli telo muškarac je još uvek davao znake života. Sumnja se da je reč o beskućniku, jer kod sebe nije imao nikakva dokumenta i bio je neuhranjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading