SRPKINJE DRŽALI KAO ROBINJE, TERALI IH NA PROSTITUCIJU: Pohapšeni makroi u Španiji

Autor:

Hronika

14.10.2021

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija razbila je lanac organizovane prostitucije kada su prošle nedelje uhapsili 14 pripadnika kriminalne grupe, kao i 25 prostitutki, među kojima ima i nekoliko Srpkinja.

Kako prenosi španska Vangardija, sumnja se da su pohapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, maltene kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i obližnjim gradovima.

Republika

Foto: Španska policija

Devojke primorane na prostituciju

 

- Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su makroi mogli da ih nadgledaju. Takođe, dešavalo se i da devojke za svoje usluge ne dobiju novčanu nadoknadu - navode tamošnji mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Kako navode, pored Srpkinja, na bavljenje najstarijim zanatom primoravane su i Kolumbijke, Rumunke, Brazilke, Venecuelanke, kao i žene iz Dominikanske Republike.

- Utvrđeno je da su neke od njih na prevaru dovedene u Španiju, a imale su i obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike - kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju, vijagru - istakao je sagovornik iz policije.

Republika

Foto: Španska policija

Policija oduzela drogu, oružje i municiju

Oduzet keš

Policija je u toku akcije obavila pretres na ukupno osam lokacija.

- Oduzeta je veća količina droge i tableta vijagre, kao i dve kratke cevi, ali i sačmarica i brojna municija - piše portal:

- Zaplenjeno je i 282.000 evra u kešu, ali je pronađena i dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice.

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

Imali bankomat u javnoj kući

Republika

Foto: Španska policija

Bankomat u javnoj kući

 

Kako piše Vangardija, u jednom stanu pretvorenom u bordel policajci su pronašli bankomat. - Mušterije su na ovaj način mogle da podignu novac i plate drogu ili seksualne usluge. Ovo nije ništa novo, pošto je španska policija već pronalazila bankomate u bordelima - istakao je izvor tamošnjih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading