LAZAR TEJIĆ PRIZNAO: Ubio sam Bojana!

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

13.10.2021

14:09

Suđenje petorici okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil danas je počelo pred Višim sudom, gde je održano pripremno ročište.

Društvene mreže/Srpski Telegraf

Ubijen u Belvilu: Bojan Mirković

Lazar Tejić koji se tereti da je likvidirao Markovića priznao je da jeste pucao u njega i lišio ga života, ali ne na način kako se opisuje u optužnici Višeg javnog tužilaštva.

- Lazar je rekao da je ubio Markovića, ali ne priznaje da je to učinio na podmukao način. Rekao je i da nije imao saučesnike u zločinu - ispričao je izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi. 

Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kožuh negiraju da su učinili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok je Filip Ivanović koji se tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela rekao da nikoga od optuženih nikada nije video u životu, a kamoli pokušao da ih on sa Cetinja sakrije u Bosni, za šta ga Tužilaštvo tereti. 

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Tejić, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac  tereti se i za nedozvoljeno proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nastavak suđenja na kojem će okrivljeni izneti odbrane zakazan je za 23. novembar. 

Komentari (0)

Loading