ISPOVEST MAJKE FILIPA KOJI SE ZAPALIO U BANJIČKOJ ŠUMI LEDI KRV U ŽILAMA: Nikad nije mogao da gleda da neko pati, zlatno srce je imao!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neutešna majka Filipa Stevanovića (27), koji se 23. septembra spalio u Banjičkoj šumi, ispričala je za Republiku.rs potresnu priču o humanosti svog sina kakva se viđa jednom u životu.

Foto: printsrkin/tvpink

Dragica Tomić drži Filipovu sliku

Dragica Tomić kaže da njen sin nikada nije mogao da gleda da neko pati, a da ništa ne učini, pa i kad su u pitanju samo prolaznici na ulici, nikome nije okretao leđa.
Međutim, jedna priča iz njegovog detinjstva ga najbolje opisuje i pokazuje koliko je zlatno srce imao.

- Jednog 8. marta u osnovnoj školi, kao i uvek nosio je lizalice svim drugaricama, dok su svi zajedno nosili cveće učiteljicama. Rekao mi je "Dok smo im predavali cveće, tetkice su stajale na vratima i gledale, i meni je bilo jako žao jer njima niko nije ni čestitao". Vratio se kući tog dana tokom velikog odmora i ja sam mu za njih dala 200 grama kafe i neke slatkiše, pa im je on odneo i kaže da su se baš obradovale. Međutim, jednog dana dotrčao je kući i rekao mi „Mama, ima jedna ružna i jedna lepa vest. Ove tetkice su objavile preko razglasa da sam ja najvaspitaniji i najpažljiviji dečko“, a ja sam ga pitala „Pa šta ti je tu ružno, zato što su tetkice?“. On mi je odgovorio „Nije to mama ružno, to je lepa vest, nego su one skupile pare i kupile mi majicu i veliku čokoladu, a meni je žao jer znam kako su im male plate“ – priča Dragica za Republiku dok joj suze teku niz lice.

Takođe, ona se i dan danas seća pesme koju je Filip posvetio higijeničarkama u znak zahvalnosti za poklon koji su mu dale.

- Sve što mi zabrljamo i isprljamo, naše tetkice lepo srede. Dok na odmoru mi negde srljamo, one nemaju vremena ni da sede. Znaju one mnogo, ali umeju da ćute, ne drže se strogo, ali su često zabrinute. Sad bih nešto da ih hvalim, da im skinem tugu s lica, da u svoje srce ponos stavim i priznanje od tetkica“, napisao je on za njih, a imao je i druga koji mu je rekao "Ne treba valjda da budeš ponosan što te tetkice hvale“, pa im je posle toga on pročitao ovu pesmu preko razglasa - opisuje očajna majka svog sina, anđela kakvog je danas teško upoznati.

Podsetimo, Filip Stefanović spalio se u Banjičkoj šumi 23. septembra, a prema rečima njegove majke nesrećni mladić pre smrti nije pokazivao nikakve znake depresije niti je bilo šta u njegovom ponašanju moglo da joj ukaže na to da želi da okonča svoj život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading