NEZAPAMĆEN SKANDAL U SJENICI: Lokalni tajkuni demonstriraju moć, DRŽE POLICIJU POD SVOJOM KONTROLOM!

Autor: Republika

Hronika

12.10.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalni tajkuni stavili su u svoju službu policiju u Sjenici kako bi demonstrirali svoju moć. Preksinoć je sjenička policija bez povoda oduzela vozilo Golf 6 nemačkih registarskih oznaka koje je vlasništvo Šemsudina Tokovića, lokalnog biznismena zaposlenog u Nemačkoj.

Foto: Privatna arhiva

Šemsudin Toković ranjen 2015 godine

Sve ovo ne bi bilo čudno da istovetno vozilo nije već oduzimano i proveravano preko INTERPOL-a još 2014. godine i nakon toga vraćeno Tokoviću bez ikakvog obrazloženja. I tada se ispostavilo da je sjenička policija sve uradila po nalogu iz senke lokalnih tajkuna a epilog svega bilo je ranjavanje Tokovića nedugo nakon toga.

Foto: Privatna arhiva

 

Ovoga puta u vozilu su bila deca iz porodice Toković, a na mestu suvozača lice sa nemačkim papirima i ovlašćenjem za vozilo. Takođe, letos je Tokovićima oduzet i jedan skuter. Postavlja se logično pitanje da li Toković treba da očekuje ponovno ranjavanje s obzirom na stari scenario.

Prema nezvaničnim saznanjima naručilac čitave ujdurme je takođe poznati biznismen koji je preko svojih dužnika u sjeničkoj policiji realizovao celu operaciju.

Istraga oko Tokovićevog ranjavanja 2015. pokazala je da je on bio u kontaktu sa napadačima ali usled nedostatka dokaza nije za taj slučaj procesuiran.

Ovo svakako nije prvi slučaj demonstriranja moći lokalnih tajkuna uz korišćenje sjeničke policije pa se postavlja logično pitanje da li nadležne službe MUP-a planiraju da se pozabave ovom pojavom jer je evidentno da načelnik policije Bojan Trmčić već duže vreme ne može da se izbori sa visokim stepenom kriminaliteta.

Podsećamo, Šemsudin Toković iz Sjenice preživeo je mafijašku sačekušu i ranjavanje 2015. Zbog mnogobrojnih propusta tokom istrage suđenje optuženima završilo se oslobađajućom presudom, za šta je Toković direktno optužio Stanislava Dukića.

Toković se našao na meti likvidatora iz novopazarskog kriminalnog miljea, koje je, kako tvrdi, tokom postupka zaštitio tužilac Dukić.

Napadači oslobođeni

Istraga pokušaja ubistva Tokovića koju je vodio zamenik tužioca Edis Arifović, koji je bio pod direktnom nadležnošću Stanislava Dukića, dok je ovaj radio u Novom Pazaru, dovela je do oslobađajuće presude. Počinioci u međuvremenu beže u Sarajevo, gde su tri meseca kasnije opljačkali banku i tom prilikom ubili radnika obezbeđenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading