BEOGRADSKI TAKSISTA SE BRANI SA SLOBODE: Vukao muškarca od Kanadske ambasade do Glavne pošte!

Autor: Republika

Hronika

11.10.2021

16:24

M. T, koji je optužen da je svojim taksijem vukao muškarca od Kanadske ambasade do Glavne pošte, nakon čega je muškarac preminuo, braniće se sa slobode, saznaje Republika.

Republika

Foto: Ilustracija

Taksista je  09.10.2021. godine upravljajući taksi vozilom i krećući se Ulicom kneza Miloša od Mostarske petlje ka Cvijićevoj ulici, kod kućnog broja 74 prešao preko NN muškog lica, starosti oko 60 godina, koje se najverovatnije, iz do sada nepoznatih i još neutvrđenih razloga, nalazio na kolovozu ulice, te je osumnjičeni ovo lice "vukao" ispod vozila sve do Takovske, gde je preko puta kućnog broja 3 NN lice ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

UKP Treće odeljenje PU za grad Beograd je, po nalogu tužilaštva, najpre uvidom u video zapise sa saobraćajnih kamera utvrdlo registarske oznake taksi vozila koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi, a potom i identitet vozača koji je upravao taksi vozilom, nakon čega su vozača lišili slobode, budući da mu je dežurni zamenik tužioca odredio zadržavanje.

Osumnjičeni M. T. je saslušan dana 11.10.2021. godine kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela, te je u odbrani izjavio da nije znao, niti je u toku vožnje primetio da je vozilom prešao preko tela oštećenog, niti da je "vukao" oštećenog, iz kojih razloga i nije zaustavio svoje vozilo.

Tužilaštvo će u toku postupka insistirati da policijski službenici preduzmu sve radnje kako bi se utvrdilo kako je i na kom mestu došlo do primarnog kontakta između tela oštećenog, sada pokojnog i taksi vozila, a zatim će u dokaznom postupku najpre pribaviti obdukcioni nalaz za preminulog iz koga će se utvrditi identitet NN lica i uzrok smrti, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda. U daljem toku postupka biće ispitani svedoci događaja, dodatno pregledane kamere i pribavljeni svi video zapisi sa kamera, te će se prikupiti sva obaveštenja i drugi dokazi, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o daljem toku postupka.

Komentari (0)

Loading